SBK: Giusepetti winnaar eerste manche op de Sachsenring

71

Dario Giusepetti was een maatje te groot in de eerste wedstrijd in de Superbike klasse op het Sachsenring circuit waarin de bandenkeus een grote rol bleek te spelen. Ghisbert van Ginhoven reed in deze race naar een 8e plaats terwijl Barry Veneman met een andere achterband slechts tot een 14e plaats wist te komen.

De start was voor Muggeridge die een aantal ronden het veld aan mocht voeren. Muggas werd op de huid gezeten door Bauer, Giusepetti en Smrz. De beide Nederlandse troeven van het RAC BMW team kwamen in het gedrang in de eerste bocht in de problemen en vielen behoorlijk terug. Veneman kwam als 11e uit de eerste ronde en van Ginhoven zagen we pas op een 20e plaats terug.<br /> <br /> Na een rondje of 4 vond Bauer het welletjes en nam de leiding over. Het leek er even op dat de KTM rijder een gaatje zou kunnen slaan maar Giusepetti had daar zijn eigen gedachten over. Langzaam maar zeker kroop de Ducati naar het achterwiel van de KTM om daar aan het eind van de 15e ronde definitief aan te arriveren.<br /> &nbsp;<br /> Giusepetti liet er geen gras over groeien en nam direct de leiding over van Bauer. Het duo was intussen behoorlijk weggereden van Matej Smrz die de 3e plaats stevig in handen had voor Muggeridge, Cudlin en Ranseder.

Uiteindelijk bleek de bandenkeus een grote rol te gaan spelen. Gareth Jones reed driekwart van de race keurig op een 8e plaats maar viel aan het einde ver terug. Datzelfde gold voor Barry Veneman die de grootste moeite had om überhaupt in de puntenrangen te blijven nadat na al drie ronden zijn banden totaal versleten waren. Ghisbert van Ginhoven had duidelijk een betere keus en kwam na een slechte start naarmate de race vorderde steeds verder naar voren.<br /> <br /> Vooraan reed Giusepetti snel weg bij Bauer om verder onbedreigd naar de zege te rijden. De verschillen in rondetijden liepen flink op en dat bracht toch nog wat verrassing. Giusepetti won afgetekend voor Bauer en Smrz maar daar achter gaf Muggeridge een zeker lijkende 4e plaats nog weg aan Damian Cudlin.<br /> <br /> De opmars van Ghisbert van Ginhoven strandde uiteindelijk op de 8e plaats terwijl Barry Veneman met een 14e plaats nog nipt in de punten wist te finishen. Gareth Jones pakte daar met een 16e plaats net naast. Branko Srdanov wist de race helaas niet te finishen.<br /> <br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=218860448125584&amp;href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FSuperbikes%2Fgiusepetti-winnaar-eerste-manche-op-de-sachsenring%2Ftabid%2F74%2FiNews_ID%2F26851%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80"></iframe>