SBK: Neukirchner wint, De Boer zesde Superstock 1000 coureur op Lausitzring

79

Max Neukirchner heeft zaterdagmiddag op het Lausitzring circuit de eerste IDM Superbike wedstrijd op zijn naam geschreven. Danny de Boer kwam als veertiende over de finish en werd daarmee zesde in de Superstock 1000 klasse.

In tegenstelling tot het gebruikelijke tijdschema kwamen de IDM Superbike coureurs tijdens de derde ronde van het 2015 Superbike IDM al op zaterdagmiddag in actie voor hun eerste race.&nbsp;<br /> <br /> Na de start ontstond er al snel een kopgroep van drie rijders bestaande uit de vanaf de pole vertrokken Markus Reiterberger, Max Neukirchner en Xavi Fores. Neukirchner trok uiteindelijk aan het langste eind en het was dan ook de Yamaha coureur die na eenentwintig (korte) ronden als eerste de finish passeerde op ruim zes seconden gevolgd door Reiterberger en terwijl de strijd om de derde plaats in de slotfase nog een spannende aangelegenheid werd tussen het Ducati duo Fores en Lorenzo Lanzi die de aansluiting had weten te vinden.<br /> <br /> Fores wist zijn derde positie uiteindelijk veilig te stellen door zijn teamgenoot op de finishlijn 0,235 seconden voor te blijven.<br /> <br /> De Australi&euml;r Damian Cudlin kwam op ruim vierendertig seconden als vijfde over de finish.<br /> <br /> De zesde plaats werd een prooi voor de Fransman Mathieu Gines die daarmee opnieuw de best geklasseerde Superstock 1000 coureur werd. Achter de Yamaha coureur werden ook de volgende twee plaatsen ingenomen door een Superstock 1000 coureur, zo werd Roman Stamm zevende en Marvin Fritz achtste. Dit drietal mocht na afloop dan ook met Neukirchner, Reiterberger en Fores mee naar het podium als top drie in de Superstock 1000 klasse.<br /> <br /> Matej Smrz kwam zaterdagmiddag als tiende over de finish.

Voor Danny de Boer verliep de wedstrijd niet geheel vlekkeloos. Na vanaf de negende plaats op de grid aan de wedstrijd begonnen te zijn ging het mis in de allereerste bocht, de coureur uit Staphorst kwam hier in het gedrang waardoor hij een behoorlijk aantal plaatsen prijs moest geven. Gedurende de wedstrijd wist de SWPN coureur nog wel een plaats terug te winnen maar meer dan een veertiende plaats algemeen en een zesde klassering in de Superstock 1000 klasse zat er niet meer in.<br /> <br /> Pepijn Bijsterbosch be&euml;indigde de wedstrijd als zeventiende algemeen, een klassering die goed was voor de negende plaats in Superstock 1000 klasse. <p> <br /> <a href="http://bit.ly/1KDUR9I" target="_blank">Tijdschema en volledige uitslag Superbike IDM Lausitzring 2</a> </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> </p> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <p> <!–nieuwsbrief link einde –> </p>