SBK: Neukirchner wint eerste Superbike wedstrijd in Schleiz

88

Het Superbike IDM is dit weekend te gast op de Schleizer Dreieck. Zaterdag was het Max Neukirchner die de pole voor zich opeiste en tevens in de eerste race van het weekend het snelst was.

<p>Onder zeer warme omstandigheden kwamen de coureurs zaterdag in actie op het semi permanente stratencircuit de Schleizer Dreieck voor de vijfde ronde van het 2014 Superbike IDM.<br /> <br /> In tegenstelling tot het gebruikelijke tijdschema kwamen zaterdag zowel de Superbike als ook de Superbike klasse in actie voor hun eerste wedstrijd van het weekend – op de Schleizer Dreieck gelden strenge geluidsnormen en er mag op zondag maximaal 180 minuten actie zijn op de baan.<br /> <br /> <strong> Kwalificaties</strong><br /> Tijdens de kwalificaties werd al snel duidelijk dat ook op dit circuit de 3C-Racing Team Ducati&rsquo;s nagenoeg onverslaanbaar zijn. Direct tijdens de eerste kwalificatie op zaterdagochtend gingen de coureur er goed voor zitten om een snelle tijd op de klok te zetten aangezien de temperaturen later op de dag dusdanig hoog zouden zijn waardoor de omstandigheden aanzienlijk minder werden.<br /> <br /> Uiteindelijk was het Neukirchner die het snelst was in zowel de twee gebruikelijke kwalificaties als ook tijdens de Superpole en de pole voor zich opeiste met een snelste ronde van 1&rsquo;24.587 gevolgd door teamgenoot Xavi For&eacute;s en Van Zon Remeha BMW coureur Markus Reiterberger die ook dit weekend als enige enigszins in de buurt kan blijven van het Ducati duo.<br /> <br /> Lorenzo Lanzi, sinds dit weekend als derde rijder toegevoegd aan het 3-C Racing Team kwalificeerde zich als vierde voor Stefan Nebel. Michael Ranseder, Bastien Mackels, Damian Cudlin en de dit weekend eenmalig in het Superbike IDM teruggekeerde Gareth Jones.<br /> Met een tiende tijd werd Marc Moser de best gekwalificeerde Superstock coureur gevolgd op de elfde plaats dor Lucy Glockner en Marko Nekvasil die daarmee de tweede en derde Superstock coureur werden.<br /> <br /> Matej Smrz kwalificeerde zich op een teleurstellende dertiende plaats terwijl Danny de Boer en Leon Bovee genoegen moesten nemen met de vijftiende en zestiende rondetijd gedurende de kwalificatie.</p>

<p><strong>Wedstrijd&nbsp;</strong></p> <p>Bij de start was het de van pole vertrokken Neukirchner die het beste uit de startblokken kwam en na de eerste ronde de leiding in handen had voor Reiterberger. For&eacute;s en Lanzi volgden op de derde en vierde plaats terwijl de wedstrijd op dat moment al voorbij was voor Lucy Gl&ouml;ckner, de snelle Duitse jonge dame kwam ten val om vervolgens ter controle overgebracht te worden naar het medical centre.&nbsp;<br /> <br /> Vooraan het veld ging Neukirchner vervolgens gewoon door maar in de zesde ronde was het For&eacute;s die Reiterberger wist te passeren en de tweede plaats overnam. Het drietal bleef vervolgens in deze volgorde en het was dan ook Neukirchner die uiteindelijk met een voorsprong van bijna zes seconden op zijn teamgenoot For&eacute;s als winnaar over de finish kwam. Op ruim zeven seconden werd Reiterberger derde terwijl Michael Ranseder op bijna twintig seconden achter de winnaar het duel met Jones wint en als vierde wordt afgevlagd.<br /> <br /> Vincon werd op de tiende plaats de best geklasseerde Superstock coureur voor Nekvasil die op de elfde plaats rijdend de finish passeerde.<br /> <br /> De Boer be&euml;indigde de wedstrijd als twaalfde (tiende Superbike) terwijl Bovee als veertiende de zwart/wit geblokte vlag passeerde (vierde Superstock).<br /> <br /> <br /> <a href="https://www.racesport.nl/KALENDER/MotoGP/tabid/95/ModuleID/1427/ItemID/52/mctl/EventDetails/Default.aspx" target="_blank">Tijdschema en volledige uitslagen Superbike IDM Schleiz</a></p> <p> </p> <div><br /> </div>