Het was Nederlander Scott Deroue die op vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de World Supersport 300 klasse het snelst was en daarmee de eerste dag op Donington afsloot als snelste. Achter de Kawasaki coureur waren het Enzo de la Vega en Dorren Loureiro. Nederlanders Meuffels (4), Khan (8), Van Straalen (18), Koopman (19), Overbeeke (22), en Vos (37) kwamen ook in actie. 

Na een regenachtige eerste vrije training ging vrijdag middag de tweede vrije training voor de WorldSSP300 van start in droge omstandigheden. Het was Scott Deroue die mede dankzij zijn extra ervaring op het Engelse circuit dankzij twee seizoenen in het British Superbike kampioenschap met een 1’44.606 de snelste rondetijd van de dag wist te rijden met een marge van ruim een halve seconde naar Galang Hendra Pratama en Dorren Loureiro op de tweede en derde plaats.

Daarachter was het Nederlander Koen Meuffels op de vierde plaats met achter zich snelste man van de eerste vrije training Enzo de la Vega, Borja Sánchez en Alex Verdoïra. Nederlander Walid Khan kwam naar een keurige achtste tijd met Mika Perez en Jan Ole Jähnig achter zich in de top tien.

Verder kwam Glenn van Straalen naar de 18e tijd, Dennis Koopman naar de 19e, Joep Overbeeke naar de 22e en Ryan Vos naar de 37e. Robert Schotman zal de komende tijd nog niet in actie komen als gevolg van zijn zware crash tijdens de race op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari di Imola.

De kwalificatietraining voor de WorldSSP300 klasse zal zaterdagmiddag om 12:45 uur Nederlandse tijd van start gaan.

 

Handige links Prosecco DOC UK Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag