Scott Redding 2019 Bennetts British Superbike Champion

98
scott-redding
Scott Redding - Brands Hatch | foto© Be wiser Ducati

De winst in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen ging zondagmiddag op Brands Hatch opnieuw naar Josh Brookes, maar door een derde plaats te scoren ging de 2019 Bennetts British Superbike Championship titel ging naar Scott Redding.

Drie wedstrijden stonden er afgelopen weekend in Brands Hatch voor de Superbike coureus op het programma tijdens het finale weekend van het 2019 Bennetts British Superbike Championship seizoen. Scott Redding, Josh Brookes en Tommy Bridewell moesten tijdens het weekend uitmaken wie met de 2019 Bennetts British Superbike Championship titel aan de haal zou gaan.

Nadat Brookes zaterdag de eerste race van het weekend had weten te winnen voor Bridewell en Redding waren er zondag met nog twee races te gaan nog twee van de drie kanshebbers over in de titelstrijd. Met nog 50 punten te verdelen in de nog twee te verrijden races was de achterstand van Bridewell te groot en moesten de twee Be Wiser Ducati coureurs het onderling uit gaan maken.

Redding stond zondagochtend weliswaar nog aan de leiding in de tussenstand, maar de voorsprong van de voormalig MotoGP coureurs was zaterdag wel geslonken naar slechts 19 punten. Toen Brookes vervolgens ook in de tweede race met de winst aan de haal ging en Redding genoegen moest nemen met de tweede plaats was het verschil voorafgaand aan de allerlaatste race van het seizoen nog slechts 14 punten, de beslissing zou dus zondagmiddag tussen vijf en zes uur pas vallen in de allerlaatste race van het seizoen.

Maar wat er ook gebeurde zondagmiddag tijdens de derde race van het weekend en de allerlaatste race van het seizoen, Brookes deed het maximale wat hij kon doen, en dat was voor de derde keer dit weekend als eerste de finish passeren en 25 punten op zijn conto bijschrijven. Maar achter de Australiër deed zijn teamgenoot ook wat hij moest doen, en dat was de schade beperkt houden en zien maximaal 11 punten te scoren in deze race. Ondanks dat er eerder op de dag er nog sprake was van een spannende strijd voor de overwinning tussen Brookes, Redding en ook Bridewell moest Redding in deze laatste race van het seizoen passen.

Brookes en Bridewell maakten er een spannende laatste race van waarbij Brookes uiteindelijk aan het langste eind trok en voor de derde keer dit weekend de winst en 25 punten op zijn conto mocht schrijven. Bridewell greep de tweede plaats en de daarbij behorende 20 punten terwijl Redding twaalf seconden later als derde de finish passeerde en 16 punten op zijn conto bij mocht schrijven. Normaalgesproken niet de stijl van Redding om te passen, maar na afloop gaf Redding toe dat het tijdens deze laatste race billenknijpen was, in de tweede ronde al merkte hij volgens eigen zeggen een probleem aan de uitlaat van zijn Ducati waarbij er vermogen verloren ging. Hierop besloot Redding het iets rustiger aan te doen om de zowel de ‘technische’ schade als ook de schade wat betreft zijn positie en de punten beperkt te houden.

De 16 gescoorde punten bleken uiteindelijk voldoende om een feestje te kunnen vieren want met 697 gescoorde punten ging de 2019 Bennetts British Superbike Championship zondagmiddag na afloop van de allerlaatste race naar Scott Redding. De dit seizoen vanuit de MotoGP klasse overgekomen en de komend seizoen al weer naar het FIM Superbike Championship vertrekkende Redding scoorde 5 punten meer dan zijn Be Wiser Ducati teamgenoot die zich vice-kampioen mag noemen en 61 punten meer dan collega merkgenoot Tommy Bridewell die het seizoen afsloot met een derde plaats in het kampioenschap.

 

Handige links British Superbikes Brands Hatch (finale):

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App