Scott Redding doet goede zaken met dubbel op Donington Park

208
scott-redding
Scott Redding (45) voor Joshua Brookes (25) - Donington Park | foto© Ian Ward

Scott Redding heeft zondag tijdens het voorlaatste Bennetts British Superbike Championship weekend op Donington Park uitstekende zaken gedaan in de strijd voor het kampioenschap. De Be Wiser Ducati coureur wist beide races op zijn naam te schrijven en zo zijn leidende positie in het kampioenschap, met alleen nog de Showdown finale op Brands Hatch voor de boeg, flink uit te breiden.

Race 1
Het was Joshua Brookes die het snelst weg was bij de start en de leiding nam voor Scott Redding, Christian Iddon, Bradley Ray en Tommy Bridewell.

Niet veel later was de race al over voor Ray vanwege een technisch probleem terwijl Brookes een foutje maakte en terugviel naar de vierde plaats in de wedstrijd achter de inmiddels naar de leiding gekomen Redding, Bridewell en Iddon.

Redding wist zijn leidende positie gestaag uit te breiden totdat de marshals de regenvlaggen toonden ten teken dat er her en der op het circuit een paar regendruppels vielen. De Be Wiser Ducati coureur zag hierdoor zijn voorsprong enigszins slinken, maar de leider in de tussenstand van het kampioenschap wist zijn hoofd koel te houden en als eerste de finish te passeren. Op twee seconden achter Redding passeerde Bridewell als tweede de finish terwijl Brookes de spannende strijd voor de laatste podiumplaats in zijn voordeel wist te beslissen.

Peter Hickman werd vierde gevolgd door Andrew Irwin, Iddon, Xavi Forés, Ryan Vickers, Luke Mossey en Danny Buchan.Race2
Brookes kende ook  in deze race een vliegende start en kwam als leider door in Redgate voor Iddon en Redding.

Toen Redding een ronde later naar de tweede plaats kwam ten koste van Iddon ging het verder naar achteren in het veld mis. Billy McConnell ging onderuit in Esses, liet daarbij grind achter op het circuit met als gevolgd dat de BMW Safety Car werd ingezet.

Bij de herstart moest Redding aanvankelijk Brookes nog voor laten gaan maar niet veel later was het de voormalig MotoGP coureur die de leiding over wist te nemen van zijn teamgenoot. Het tweetal wist zich iets los te rijden van de rest van het veld maar het was uiteindelijk Redding die net als in de eerste race als eerste de finish passeerde voor Brookes en Bridewell die op ruim vijf seconden als derde de laatste podiumplaats voor zich opeiste.

Buchan werd vierde gevolgd door Iddon, Ray, Andrew Irwin, Forés, Tarran Mackenzie en Jason O’Halloran.

Het was een rampzalige tweede race voor Hickman, die voor de vierde plaats vocht toen de ketting van de Smiths Racing BMW brak en zijn race voortijdig eindigde.


Tussenstand kampioenschap:

  1. Scott Redding (Be Wiser Ducati) 645
  2. Josh Brookes (Be Wiser Ducati) 617
  3. Tommy Bridewell (Oxford Racing Ducati) 580
  4. Danny Buchan (FS-3 Racing Kawasaki) 559
  5. Tarran Mackenzie (McAMS Yamaha) 538

 

Handige links British Superbikes Donington Park (GP):

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App