Michael van der Mark zal van 13 t/m 15 december van start gaan tijdens de FIM Endurance World Championship (EWC) wedstrijd, de Sepang 8 Hours. De Nederlander verschijnt aan de start in de kleuren van het Sepang Racing Team en treft binnen het Maleisische team de MotoGP coureurs Franco Morbidelli en Hafizh Syahrin als teamgenoot.

Op het Sepang International Circuit zal van 13 t/m 15 december voor het eerst in de geschiedenis een FIM Endurance World Championship (EWC) wedstrijd worden verreden. Speciaal voor deze gelegenheid verschijnt het Maleisische circuit ook met een eigen team aan de start, en niet zomaar een team maar een team met drie aansprekende namen.

Het team zal namelijk aan de start verschijnen met voormalig Moto2-wereldkampioen en huidig MotoGP coureur Franco Morbidelli, meervoudig Suzuka 8H winnaar Michael van der Mark en de lokale superster Hafizh Syahrin.

Naast de twee MotoGP coureurs voegt Van der Mark een schat aan ervaring toe aan het team dat aan de start zal verschijnen op een door YART geprepareerde Yamaha R1, niet alleen als Yamaha World Superbike racewinnaar, maar ook als één van de meest succesvolle coureurs in de geschiedenis van de Suzuka 8H. Als viervoudig winnaar van een van de meest prestigieuze races in de motorsport is er geen twijfel mogelijk dat de Nederlander een belangrijke rol zal vervullen binnen dit prestigieuze Maleisische team.

Michael van der Mark: “Toen ik in december voor het eerst zag dat er in Sepang een EWC ronde zou plaatsvinden, wist ik dat het cool zou zijn om daar te racen, dus ik ben er echt trots op dat het team me hiervoor heeft gevraagd – plus hoe kun je nee zeggen tegen zo’n geweldig team en dat ook nog eens op hun thuiscircuit? Sepang is heel erg warm en vochtig en het zal echt hard werken worden – maar dat is ook een deel van de uitdaging van het endurance racen en dat vind ik erg leuk. Ik zal er alles aan doen om het team te helpen met de kennis die ik heb opgedaan in Suzuka, want we willen meedoen voor de overwinning! We hebben een heel sterk team, maar we moeten slim en consequent zijn, want ons doel is om de thuisrace van het team te winnen!”

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App