Shane Byrne: ‘Tijd voor een update, dit is hoe het er nu voor staat’

466
shane-byrne
Shane Byrne | foto© PBM Be Wiser Ducati

Zesvoudig en regerend British Superbike kampioen Shane Byrne liep woensdag 16 mei bij een crash tijdens een officiële British Superbike test op het circuit van Snetterton ernstige verwondingen op. Tien dagen na het ongeval heeft de PBM Be Wiser Ducati coureur voor het eerst zelf gereageerd op het ongeval, zijn verwondingen en het herstel.

Na de eerste dagen op de intensive care van het Norwich University Hospital doorgebracht te hebben was er maandag 21 mei voor het eerst een klein eerste lichtpuntje te melden toen de eerste operatie, van de vele operaties die er nog zullen volgen, maandag tweede Pinksterdag geslaagd was.

Zaterdagochtend 26 mei heeft Byrne voor het eerst zelf gereageerd op het ongeval middels een bericht op zijn social media kanalen. Onderstaand een vertaling van het persoonlijke bericht.

“Tijd voor een update. Mijn verontschuldigingen dat dit nu pas gebeurt maar dit is hoe het er nu voor staat. Ik heb twee gekneusde longen, alle ribben gebroken, een gebroken neus, gebroken sleutelbeen, een op twee plaatsen gebroken nek en meerdere gebroken ruggenwervels. Gelukkig ben ik niet verlamd geraakt aangezien dit de grootste zorg van de artsen was. De eerste vraag van de chirurg na het zien van de röntgenfoto’s was hoe ik het voor elkaar heb gekregen om niet verlamd geraakt te zijn! Het was de taak van de chirurg om mijn rug en nek te opereren met uiteraard veel risico’s op verlamming, maar gelukkig is dit allemaal goed gegaan.

Ik ben natuurlijk bont en blauw en voel me behoorlijk slecht maar het herstel is altijd het eerste wat komt na een crash. We hebben een lange weg te gaan maar we zijn goed begonnen en ik kan iedereen die mij steun heeft gegeven de laatste dagen niet genoeg bedanken in deze moeilijke tijd.

Er zijn zoveel mensen te bedanken. Marshalls, medici, mensen van mijn team, vrienden, fans, familie en ik weet niet waar ik moet beginnen. De grootste dank is voor mijn vrouw Petra, zij is alles voor mij en is altijd aan mijn zijde. Ze heeft dit alles doorstaan terwijl ze ook nog voor de kinderen moest zorgen en met veel stress hier ook bij mij moest zijn. Ik dank jullie allemaal voor de steun en hoop jullie snel te zien wanneer ik me hopelijk weer beter voel dan op dit moment. Nogmaals excuses voor de late update, ik ga weer even slapen want ik ben kapot!”