Spannende molenaar NSF100 races in Veldhoven

51

Bij de races van afgelopen zaterdag op het Juniorcircuit De Landsard in Veldhoven was Robert Schotman onbetwist de snelste man van het veld. Robert won niet alleen beide races, door het ronderecord aan te scherpen liet hij ook nog eens zien dat het niveau van de jonge racers in de Molenaar NSF100 klasse elke jaar omhoog gaat.

In race 1 kon Pascal Manuels hem nog een flink aantal ronden volgen, maar uiteindelijk moest ook hij de voormalig Europees Kampioen minibikes laten gaan. Vasco van der Valk werd daarachter derde. In race twee knokten Vasco en Pascal elke ronde om de tweede plaats, uiteindelijk was het Vasco die in de eennalaatste ronde voor Pascal kwam te rijden, om deze positie niet meer af te staan. Door deze daguitslag heeft Vasco nu ook de leiding in het kampioenschap overgenomen.<br /> <br /> Achter de strijd om de podiumplaatsen was er ook weer volop spektakel. Zo reed Victor Steeman twee keer heel knap naar een vierde plaats, en was het vooral Luuk Pruijn die de meeste complimenten kreeg. De jonge coureur brak minder dan 4 weken geleden zijn arm, maar zat nu toch weer op de motor en zette met twee vijfde plaatsen ook nog eens een prachtig resultaat neer. Ook nu waren er ook weer een paar kleine valpartijtjes, vooral voor de zo sterk gegroeide Dave van Kats was dat erg jammer. <br />

In Race 2 werd William Maasse de pechvogel van de dag, na in race 1 gevallen te zijn sloeg zijn motor bij de start van Race 2 af. Toch ging ook hij daarna goed hard de baan rond en net als alle andere kids kwam hij al snel weer met schrapende kneesliders door de snelle bochten en de lastige chicane van het circuit. Dat deden ook Jordy de Jonge en Frank Nieman, zij knokten de hele race met elkaar en gaven elkaar dan ook helemaal niks toe. Uiteindelijk verdeelden ze de plaatsen 6 en 7, Frank was in Race 1 een fractie sneller maar Jordy kreeg in Race 2 zijn revanche door nu op de streep een minimale voorsprong te pakken.<br /> <br /> Het belooft weer een spannend weekend te worden in Francorchamps waar op 4 (alleen training) en 5 juni de volgende races zullen worden verreden.