SSP: Dubbel voor Knobloch in Salzburg

63

Nadat GŸnther Knobloch zaterdag de zege tijdens de eerste Supersport race pas kreeg na de diskwalificatie van Thomas Berghammer, op zondag kwam de Oostenrijker ook daadwerkelijk als eerste over de eindstreep.

De tweede Supersport race op zondag kende een moeizame start en werd vanwege een crash van Stefan Kerschbaumer al in de eerste ronde onderbroken door een rode vlag. Kerschbaumer kwam ongeschonden uit de strijd maar zijn motorfiets was dusdanig beschadigd dat het einde weekend was.<br /> <br /> Bij de herstart was het Daniel Sutter die als snelste weg was vanaf de derde startrij voor Knobloch, David Linortner en Jesco Günther. Deze vier coureur streden vervolgens tot halverwege de race om de koppositie totdat Konobloch iets afstand kon nemen.<br /> <br /> Het achtervolgend trio achter Knobloch bleef vervolgens strijden voor de tweede plaats maar het verschil met de Oostenrijker werd niet meer dichtgereden. Vervolgens kwamen David Linortner en Lukas Pesek, de vervanger van de bij Suzuki Mayer gestopte Didier Van Keymeulen, zich nog mengen bij het drietal wat streed voor de laatste twee podiumplaatsen.<br /> <br /> Knobloch greep de winst en het was uiteindelijk Günther die het snelst was van de achtervolgers en plaats twee voor zich opeiste voor Sutter die de strijd om de laatste podiumplaats wist te winnen.<br />

Voor de vanaf de vierde plaats op de grid gestarte Pepijn Bijsterbosch verliep de race niet helemaal vlekkeloos. De eerste misstap maakte de Nederlander toen hij zich verremde en vanaf een achtste plaats terugviel naar positie vijftien. Nadat Bijsterbosch zich weer naar voren had weten te knokken ging het op dezelfde plaats weer mis met als gevolg een eenentwintigste plaats in de race. Uiteindelijk wist de Start Racing coureur nog weer zes plaatsen terug te winnen en als vijftiende de finish te passeren.<br /> <br /> Teamgenoot Kevin van Leuven kon aanzienlijk beter overweg met de omstandigheden dan tijdens de eerste race die onder natte weersomstandigheden werd verreden en sloot het weekend in Oostenrijk af met een dertiende plaats.<br /> <br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=114252768665961&amp;href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FSupersport%2Fdubbel-voor-knobloch-in-salzburg%2Ftabid%2F107%2FiNews_ID%2F27031%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80"></iframe>