SSP: Dubbel voor Sutter op de Lausitzring

73

Ook de tweede race in de SS600 klasse op de Lausitzring werd een prooi voor Daniel Sutter. Ook nu reed de Zwitser van bij de start weg van de rest van het veld en won hij met ogenschijnlijk speels gemak voor Tatu Lausletho en Jaroslav Cerny.

<p>Sutter vertrok dus wederom als een speer en werd pas na de finish weer teruggezien door de rest van het veld. Datzelfde gold eigenlijk voor Tatu Lausletho die op de tweede plaats een flink gat sloeg naar een groep rijders die de strijd om de laatste podiumpositie mochten uitvechten.</p> <p>In de tweede helft van de race wist Jaroslav Cerny zich los te rijden uit die groep en hij stelde de derde plaats veilig voor Jesko G&uuml;nther, Kevin Wahr en Romann Stamm.</p>

<p>Jos van der Aa reed een zeer sterke race die hem uiteindelijk helaas veel te weinig bracht. De Dirks/Cloud9 rijder had een redelijk goede start maar raakte in de openingsronde achter op het circuit buiten de baan. Met dik 10 seconden achterstand op het achterveld begon de Ooijenaar aan een indrukwekkende inhaalrace die hem op de meet nog tot op de 15e positie bracht. Van der Aa reed daarbij rondentijden die goed waren voor een&nbsp;positie dik in de top 10 en naar het einde van de race was eigenlijk alleen de top 3 sneller als Jos.</p> <p>Kervin Bos kende net als gisteren een zware race. De van der Heijden Yamaha rijder kwam na de start keurig de top 20 binnen en kon het tot op tweederde van de race redelijk bijbenen. In het laatste deel moest Bos het tempo echter laten zakken en beperkte hij zich tot behouden aankomen en geen gekke dingen doen. Het leverde Kervin op de meet de 18e plaats&nbsp;op.&nbsp;</p> <br /> <iframe frameborder="0" scrolling="no" allowtransparency="true" style="border:medium none; border-image: initial; overflow-x: hidden; overflow-y: hidden; width: 450px; height: 80px;" src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=https://www.racesport.nl/IDM/Supersport/dubbel-voor-sutter-op-de-lausitzring/tabid/107/iNews_ID/29280/Default.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80"></iframe>