SSP: GŸnther via winst naar IDM Supersport titel

90

Jesco GŸnther sloeg in de eerste race in de SS600 klasse van dit weekend op de Hockenheimring een dubbelslag. De voormalig WSS rijder won de race en werd daarmee onbereikbaar voor de concurrentie.

Günther Knobloch nam direct het initiatief in de race en kreeg Daniel Sutter en Lukas Pesek achter zich aan. Jesco Günther hield zich in de openingsfase rustig en sloot op een vierde plaats aan.&nbsp;Knobloch en Sutter wisselden enkele keren van positie en halverwege de race leek de Oostenrijker een gaatje te slaan naar de overige drie.<br /> <br /> Jesco Günther onderkende het gevaar en nam onmiddelijk de achtervolging in handen om 6 ronden voor het einde weer aan te sluiten bij Knobloch. In zijn spoor kwam ook Sutter mee terwijl Pesek enigszins moest afhaken. Met nog 5 ronden te gaan nam Günther het initiatief over van Knobloch, wist tot op de meet alle aanvallen af te slaan en stelde de overwinning veilig.<br /> <br /> Door de overwinning van&nbsp;Günther moest Knobloch tweede worden om&nbsp;nog een zeer kleine kans op de titel te houden. Het lukte&nbsp;de Oostenrijker niet om Sutter achter&nbsp;zich te houden&nbsp;waardoor Günther ook de titel wist te pakken.<br /> <br />

Op enige afstand van de kopgroep vochten de Nederlanders zonder uitzondering leuke duels uit. Kervin Bos was de beste van het quintet en na een gedegen race bleef&nbsp;de van der Heijden Racingteam rijder met een 11e plaats net buiten de top 10.<br /> <br /> Kevin van Leuven wist een leuk duel met Thomas Walther in zijn voordeel te beslissen en dat bracht hem een 12e plaats. Het levert de Start Racingteam rijder een handvol punten op omdat Bos voor hem als gastrijder geen punten krijgt.<br /> <br /> Pepijn Bijsterbosch moest na zijn 30e trainingstijd van te ver komen om nog punten over te houden aan deze race. Bijsterbosch knokte constant in een groep om de 20e plaats, reed lang aan de leiding van die groep maar moest met lede ogen toezien hoe in de laatste ronde nog een aantal plaatsen verloren gingen door bandenproblemen. Pepijn finishte de race als 23e.<br /> <br /> Marcel van Nieuwenhuizen, rijdend op de Konvi Honda, pakte een 29e plaats en Martin van Ruitenbeek reed in deze eerste race naar een 31e positie.<br /> <br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" src="//www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=269899689695673&amp;href=https://www.racesport.nl/IDM/Supersport/gunther-via-winst-naar-idm-supersport-titel/tabid/107/iNews_ID/27851/Default.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80" style="border-style: none; width: 450px; height: 80px; overflow: hidden;"></iframe>