SSP: GŸnther wint eerste Supersport race op Red Bull Ring

79

Jesco GŸnther heeft zaterdagmiddag op de Red Bull Ring in Oostenrijk de eerste Supersport wedstrijd weten te winnen. Het was de vijfde zege dit seizoen voor de Vector KM Racing Team coureur.

De beste start was voor de vanaf de vierde plaats op de grid gestarte Kawasaki coureur Roman Raschle. Al in de eerste ronde werden Lukas Pesek en David Linortner uitgeschakeld voor een goed resultaat door een crash. <br /> <br /> In de derde ronde was het Daniel Sutter die zijn teamgenoot afloste aan de leiding maar het gevaar kwam eigenlijk van de sterk naar voren komende abgeben Günther. De Yamaha coureur sloot even later al aan bij de kop van het veld en wist daarna de leiding over te nemen door een prachtige uitrem actie aan het eind van het start en finish gedeelte. Sutters, die door de actie van Günther terugviel naar de tweede plaats, kreeg het even daarna ook moeilijk tegen thuisrijder Günther Knobloch die zijn grote schare fans niet teleur wilden stellen en zoveel mogelijk punten voor het kampioenschap mee naar huis wilde nemen. Na een aantal uitrempogingen wist Sutter uiteindelijk toch stand te houden en achter Günther als tweede over de finish te komen voor Knobloch die op het podium duidelijk liet blijken niet tevreden te zijn met zijn behaalde resultaat. <br /> <br /> Achter de drie podiumfinishers was het Marc Moser die in een spannende eindfase de vierde plaats wist veilig te stellen voor Roman Raschler. Stefan Kerschbaumer die samen met het eerder genoemde tweetal streed voor de vierde plaats viel in de laatste paar ronden vanwege een technisch probleem terug naar de vijftiende plaats.<br /> <br /> <br />

Voor de Nederlander begon de race voortvarend, Pepijn Bijsterbosch kende een wereldstart en kwam de eerste ronden op een elfde positie door. Teamgenoot Kevin van Leuven kwam, na even opgehouden te zijn in de eerste ronde vanwege een valpartij, echter al snel aan het achterwiel van Bijsterbosch en even later was het Van Leuven die voor Bijsterbosch doorkwam. Helaas wist Van Leuven zijn opmars niet voor te zetten en moest hij met nog negen ronden te gaan, liggend op een negende plaats, opgeven vanwege een defecte motor. Bijsterbosch sloot de wedstrijd uiteindelijk af op de veertiende plaats.<br /> <br /> Met zijn zege neemt Günther ook de leiding in het kampioenschap over van Sutter. Knobloch staat na zijn derde plaats ook derde in de tussenstand.<br /> <br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=113101315456026&amp;href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FSupersport%2Fgunther-wint-eerste-supersport-race-op-red-bull-ring%2Ftabid%2F107%2FiNews_ID%2F27538%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80"></iframe>