SSP: Knobloch sluit actieve carrire af met zege

98

In de laatste IDM SS600 race van het seizoen 2011 ging de overwinning naar GŸnther Knobloch. De Oostenrijker neemt met deze zege afscheid als coureur en zal volgend seizoen in de paddock terugkeren als teammanager van zijn SKM team.

Het zag er lang niet naar uit dat Knobloch met een zege zou gaan afsluiten. Daniel Sutter reed vanaf de start weg bij het veld en bouwde een voorsprong op van een handvol seconden. Naar het einde toe kreeg de Kawasaki echter te maken met bandenproblemen waardoor Knobloch de Zwitser toch nog kon achterhalen.<br /> <br /> Bij het uitkomen van de laatste bocht ging Sutter op het rechte eind nog spectaculair onderuit waarbij motor en rijder beiden over de finish gleden. Een dergelijke finish is reglementair echter niet toegestaan zodat Sutter ook de 2e plaats nog ontnomen werd. Jesko Günther profiteerde daarvan door na de winst in de eerste race nu een 2e plaats voor zich op te eisen. Lukas Pesek pakte de laatste podiumpositie.<br />

Van de Nederlanders presteerde Pepijn Bijsterbosch het best. De Start-rijder knokte zich gedurende de race keurig naar voren en finishte op een hele&nbsp;nette 14e plaats. Doordat er één gastrijder voor hem finishte leverde dat Pepijn 3 punten op.<br /> <br /> Kervin Bos reed op zich een sterke race. Bos kende een beroerde eerste ronde en kwam daar als 30e uit. Zijn opmars door het veld stokte&nbsp;uiteindelijk op de 18e plaats. Ook Kevin van Leuven kende met een 28e plaats&nbsp;een beroerde eerste ronde. De Swolgenaar wist zich gedurende&nbsp;de race nog op te werken tot een 19e positie. Helaas geen punten dus voor van Leuven die het seizoen op een 14e plaats in de eindstand wist af te sluiten. Bijsterbosch deed het voor het eerste jaar op een viertakt machine zeker niet verkeerd en hij sluit het seizoen af op een 19e plaats in de eindstand.<br /> <br /> Marcel van Nieuwenhuizen en Martin van Ruitenbeek starten niet in de tweede race. Konvi Racing coureur Van Nieuwenhuizen kende technische problemen na de eerste race en besloot af te zien van deelname aan de race op zondag terwijl Van Ruitenbeek de lange vertragingen niet afwachtte en voor de race van start ging al besloot aan de terugreis te beginnen. <div><br /> </div> <div><br /> </div> <iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border-style: none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" src="//www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=113101315456026&amp;href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FHOME%2FWelkom%2Ftabid%2F38%2FIDM%2FSupersport%2Fknobloch-sluit-actieve-carriere-af-met-zege%2Ftabid%2F107%2FiNews_ID%2F27862%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80"></iframe>