SSP: Stamm pakt dubbel in IDM Supersport races Schleizer Dreieck

62

Het IDM raceweekend op de Schleizer Dreieck was er een van dubbelzeges, naast de dubbel van Max Neukirchner in het IDM Superbike wist Roman Stamm beide IDM Supersport races op het Duitse stratencircuit te winnen.

Het vijfde raceweekend van het IDM kampioenschap stond voor wat de Supersport klasse betreft in het teken van Roman Stamm. De Kawasaki&nbsp; Schnock Team Shell Advance rijder wist in de kwalificatie de pole te pakken voor Marvin Fritz en Stefan Kerschbaumer.<br /> <br /> Vanaf die pole wist Stamm in de eerste race meteen de leiding te pakken en na verloop van tijd zijn achtervolgers van zich af te schudden. Na 16 ronden kwam hij met een voorsprong van ruim vijf seconden als eerste over de finish. <br /> <br /> Achter Stamm werd fel gevochten voor de overige twee podiumplaatsen. Fritz had een slechte start en lag in de eerste ronde op een zesde plaats maar wist zich gedurende de race weer naar voren te vechten en ging op het laatste nog de strijd aan met Kerschbaumer, die de hele race op de tweede plaats had gelegen. Fritz wist Kerschbaumer in de laatste ronde nog te verschalken en werd zo tweede.<br /> <br /> De vierde plaats ging naar Lukas Trautman en een paar tellen later kwam Tatu Lausletho als vijfde over de finish, vlak voor Pepijn Bijsterbosch die lange tijd in gevecht was met de Fin maar de vijfde plek net niet vast wist te houden. Verder maakten Christian Von Gunten, Jasha Huber, Pisirav Konstantyn en Damien Raemy de top tien vol.

In de tweede race wist Stamm wederom de overwinning te pakken maar hij kreeg het deze keer niet zo &lsquo;makkelijk&rsquo;. De Zwitser moest in het begin Lukas Trautman voor zich dulden en ook later wist Trautman weer enkele ronden de leiding over te nemen. Uiteindelijk was het dus Stamm die zijn tweede zege van het raceweekend pakte op 0,308s voor Trautman.<br /> <br /> Achter de rug van het leidende tweetal lag Kerschbaumer lange tijd op de tweede plaats. In de tiende ronde wist Fritz hem te passeren maar een foutje van de Bayar-Bikerbox Yamaha rijder zorgde ervoor dat Kerschbaumer de derde plaats zonder al te veel problemen kon veiligstellen.<br /> <br /> Fritz werd op enige achterstand vierde voor Lausletho, Von Gunten, en Bijsterbosch die na een goede start een flink aantal plaatsen terugzakte voordat hij vnaf een elfde plaats weer op wist te klimmen naar een uiteindelijke zevende stek. Huber, Felix Bauer en Thomas Walther maakten de top tien vol.&nbsp; &nbsp;<br /> <br /> <strong>Tussenstand</strong><br /> In het kampioenschap heeft Stamm na zijn dubbelzege de leiding overgenomen van Fritz waarbij Stamm 221 punten heeft verzameld en Fritz 212 punten. Kerschbaumer (155 punten) staat derde voor Lausletho (123) en Bijsterbosch (82). &nbsp;<br /> <br /> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>