SSP: Sutter naar winst in tweede IDM Supersport race

72

De tweede IDM Supersport race op de Eurospeedway in Lausitz leverde 25 punten op voor Daniel Sutter die race 1 winnaar Jesco GŸnther wist te verslaan, GŸnther Knobloch werd derde. Beste Nederlander was Kevin van Leuven met een negende plaats.

Na zijn klinkende zege in de eerste race, welke op zaterdagnamiddag werd verreden, was Jesco Günther het beste weg in de tweede race en kreeg David Lino, Stefan Kerschbaumer, Günther Knobloch en Daniel Sutter achter zich aan. <br /> Het groepje dunde echter al snel uit toen eerst Kerschbaumer moest afhaken vanwege een technisch probleem en vervolgens Lino de grindbak opzocht en daardoor kregen we hetzelfde beeld te zien als op zaterdag namelijk Günther op kop voor Sutter en Knobloch.<br /> <br /> Sutter wist zich los te rijden van Knobloch en zette na verloop van tijd stevige druk op Günther die dan ook een klein foutje maakte waarna Sutter hem wist te passeren. In de laatste paar ronden bleef het gat tussen het tweetal zoÕn halve seconde maar Günther kon geen vuist meer maken en na 17 ronden was het Sutter die als eerste de finish passeerde voor Günther.&nbsp; Knobloch werd op een kleine drie seconde achterstand derde.<br />

Voor de vierde plaats werd tot op de finish gevochten door Randy Harmuth en Roman Raschle die in die volgorde vlak achter elkaar over de finish kwamen. Christian von Gunten en Tatu Lausletho zaten ook geruime tijd in die achtervolgende groep tot von Gunten met nog een paar ronden te gaan een foutje maakte waar Lausletho ook het slachtoffer van werd. Lausletho werd op enige achterstand als zesde afgevlagd voor von Gunten. Steven Michels werd achtste voor Kevin van Leuven, de best geklasseerde Nederlander. Florian Bauer sloot de top tien af.<br /> <br /> Pepijn Bijsterbosch,de tweede Nederlander in het IDM Supersport veld, sloot zijn tweede race in het Duitse kampioenschap met een 19e plaats af. De Belg Didier Van Keymeulen kwam niet aan de finish.<br /> <br /> <iframe frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FSupersport%2Fsutter-naar-winst-in-tweede-idm-supersport-race%2Ftabid%2F107%2FiNews_ID%2F26155%2FDefault.aspx&amp;layout=standard&amp;show_faces=true&amp;width=450&amp;action=like&amp;font&amp;colorscheme=light&amp;height=80" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>