SSP: Van den Broeck verrast met zege in race 2

170

Wim van den Broeck verraste vriend en vijand en misschien ook wel zichzelf door er met de zege vandoor te gaan in de tweede SS600 race op zijn thuiscircuit in het Belgische Zolder. Jed Metcher en Kevin Wahr mochten met de dolgelukkige Belg mee naar het podium.

<p>Op de bij start nog volledig natte baan stormde van den Broeck in de openingsronde vanuit het achterveld naar voren om in de derde ronde de leiding over te nemen . Van den Broeck liet zich vervolgens door niets of niemand van de wijs brengen. De Belg reed weg van het veld en won onbedreigd voor Jed Metcher en Kevin Wahr en Roman Stamm.</p> <p><br /> </p> <p>Gedurende de race droogde de baan op en gingen de rondetijden ook naar beneden. Dat werkte in het voordeel van Manou Antweiler. De jonge Duitser kwam na de verkenningsronde de pits in om van de regenband te wisselen naar de slick.</p> <p><br /> </p> <p>Op dat moment leek dat een dwaze beslissing maar de gok pakte goed uit. In de eerste helft van de race reed Antweiler stijf achteraan maar in het tweede deel begon de Duitser aan een ongekende opmars. Met rondetijden die een dikke 6 seconden sneller waren dan de rest kwam Antweiler uiteindelijk nog tot de vijfde plaats.</p> <div><br /> </div>

<p>Leon Bovee kon met de omstandigheden duidelijk minder uit de voeten. De DTC-KME rijder vertrok nog als vierde maar moest gedurende de race alleen maar posities prijsgeven om uiteindelijk als tiende de finish te passeren. Bovee werd in de slotronden nog op de hielen gezeten door Coen Bouwmeester die een uitstekende race als elfde wist te finishen.</p> <p><br /> </p> <p>Pepijn Bijsterbosch reed aanvankelijk prima mee met de groep die vocht om de vijfde plaats. Halverwege de race begon de Yamaha echter kuren te vertonen waarna Pepijn de Yamaha gedesillusioneerd de pits in moest sturen.</p> <p><br /> </p> <p><strong style="line-height: 16px; font-family: arial;"><em>De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? &nbsp;<a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;">Klik hier om u aan te melden</a></em></strong><br /> <br /> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> <iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=https://www.racesport.nl/IDM/Supersport/van-den-broeck-verrast-met-zege-in-race-2/tabid/107/iNews_ID/32155/Default.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;font&amp;colorscheme=light&amp;action=like&amp;height=80&amp;appId=113101315456026" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe></p>