Supersport: Hartog wint ook in Superbike IDM

48

Rob Hartog is na zijn winst een week geleden tijdens de Gamma Racing Day zondagmiddag op het TT Circuit Assen ook winnaar geworden van de Supersport wedstrijd van de Nederlandse ronde van het Superbike IDM kampioenschap. De Kawasaki coureur kwam na veertien ronden als winnaar over de finish voor Marco Nekvasil en Jan BŸhn.

Op de startgrid ontbrak Moto2 coureur Edgar Pons, de Spanjaard nam wel deel aan de trainingen maar kwam op zaterdag zwaar ten val waarbij zijn machine zwaar beschadigd raakte en Pons zelf hard op zijn hoofd terecht kwam. Ondanks dat zijn team de machine wel weer gereed had, er wel werd deelgenomen aan de warm-up besloot men niet van start te gaan in de wedstrijd.<br /> <br /> Bij de start was het Rob Hartog die meteen de leiding nam en na de eerste ronde met een voorsprong van bijna anderhalve seconde voorsprong op Jasha Huber als leider doorkwam.<br /> <br /> Marco Nekvasil bezette de derde plaats na de eerste ronde terwijl &nbsp;Frank Brouwer als negende doorkwam.<br /> <br /> Hartog wist vervolgens met rondetijden van lage 1&rsquo;41 ers ronde na ronde verder afstand te nemen van de rest van het veld terwijl Nekvasil in de vierde ronde naar de tweede plaats wist te komen ten koste van Huber. Een ronde later was het Tatu Lausletho die ook voorbij Huber wist te komen maar een ronde later moest de Fin deze positie weer afstaan en was de volgorde weer gelijk aan een ronde daarvoor.<br /> <br /> Ook Frank Brouwer wist in de beginfase een tweetal plaatsen te winnen en kwam na de vijfde ronde als zevende door.<br /> <div><br /> </div>

Halverwege de race had Hartog een voorsprong op weten te bouwen van ruim vijf seconden op de achtervolgers waar Nekvasil nog steeds de tweede plaats innam gevolgd door Huber, de ten koste van Lausletho naar de vierde plaats gekomen Jan B&uuml;hn. Brouwer voerde halverwege de wedstrijd op ruim twintig seconden van Hartog een groep aan die streed voor de zevende plaats.<br /> <br /> B&uuml;hn ging vervolgens door in zijn jacht op weg naar het podium en in de tiende ronde is het Huber die er aan moest geloven en door B&uuml;hn terugverwezen werd naar de vierde plaats. Een ronde later moest Huber ook de vierde plaats afstaan nadat de Fin Lausletho hem passeerde.<br /> <br /> Hartog wist zijn leidende positie in de laatste ronden te continueren en na veertien ronden als winnaar de finish te passeren. Nekvasil werd op bijna tien seconden tweede terwijl B&uuml;hn als derde de zwart/wit geblokte vlag passeerde.<br /> <br /> De vierde plaats ging naar Lausletho voor Huber en Christian von Gunten.<br /> <br /> Brouwer passeerde als zevende de eindstreep terwijl Gian Mertens, Rafael Neuner en Sarah Heide in Assen de top tien completeerden.<br /> <br /> <br /> <a href="http://bit.ly/1Ir2ttd" target="_blank">Volledige uitslagen&nbsp;</a><br /> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>