Taylor Mackenzie met Tyco BMW op Donington Park

330
taylor-mackenzie
Taylor Mackenzie | foto© TAS Racing

Taylor Mackenzie zal komend weekend in Donington Park zijn opwachting maken op een Tyco BMW tijdens de voorlaatste ronde van het 2019 Bennetts British Superbike Championship. De 26-jarige Brit neemt binnen het team de plaats in van de eerder deze week opgestapte Glenn Irwin.

TAS Racing, het bedrijf waaronder Tyco BMW actief is in het British Superbike Championship, moest na afloop van de Nederlandse ronde in het kampioenschap plots op zoek naar een nieuwe coureur nadat de samenwerking met Glenn Irwin op de klippen liep na slechts een samenwerking van vier raceweekenden.

Het team heeft bekend gemaakt dat men voor komend weekend op Donington Park overeenstemming heeft weten te bereiken met Taylor Mackenzie om plaats te nemen op de Tyco BMW S 1000 RR. De 26-jarige Mackenzie heeft al een geweldig seizoen achter de rug met de BMW S1000RRR in de National 1000cc Superstock klasse, de klasse waarin hij dit jaar in dienst van Batham Racing al vier overwinningen en dertien podiumplaatsen heeft weten te behalen.

Taylor Mackenzie: “Ik wil TAS Racing, BMW en natuurlijk mijn Bathams Racing-team bedanken voor het feit dat ik deze kans heb gekregen. Donington Park ligt op slechts tien minuten van mijn huis en is een circuit waar ik graag rij, dus dit had niet op een beter moment en een betere plek kunnen komen. De gloednieuwe Tyco BMW S1000RRR is in veel opzichten vergelijkbaar met mijn Superstock-motor, inclusief de K-Tech vering, dus dat is een goed startpunt. Ik kijk er echt naar uit om terug te zijn bij de TAS-familie, want veel van het personeel is hetzelfde als toen ik voor het laatst voor hen reed. Het zou zo maar eens een leuk weekend kunnen worden.”

Geheel onbekend is Mackenzie niet met de mensen van TAS Racing, hij kwam namelijk in het seizoen 2013 en 2014 ook al uit voor het team in de Supersport klasse.

 

Handige links British Superbikes Donington Park (GP):

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App