Teams: Goede resultaten HDRacing

31

Rick Dunnik ging afgelopen weekend in het Brabantse Berghem van start tijdens de eerste wedstrijd van de Molenaar Honda NSF cup. Tijdens de eerste training had hij nog een klein probleem met de motor, dit werd voor de tijd training opgelost. In de tijdtraining wist Rick zich naar een vierde tijd te rijden.

In de Expiklasse ging alleen Frank Nieman van start voor HDRacing, Geline Dunnik is nog herstellende van een beenbreuk die zij afgelopen winter opgelopen heeft, ze moet nog enkele weken rustig aan doen.<br /> <br /> Voor Frank is de overstap van de Yamaha R125 machine naar de Expimachine na enkele trainingen goed verlopen. Hij wist zich in de tijdtraining naar de eerste tijd te rijden, waar hij super tevreden mee was.<br /> <br /> In de eerste race had Rick een redelijke start en wist zijn vierde plaats te behouden. De eerste twee man konden gelijk een gaatje slaan naar de derde en vierde man, dit bleef de hele race ook zo. Rick finishte de eerste race als vierde.<br /> <br /> Frank had de eerste race een goede start en nam gelijk de leiding op zijn twee achtervolgers. Dit bleef de volgende ronden ook zo, maar in ronde acht rede de tweede man zich onderuit. Frank werd door de verder glijdende machine van de tweede man onderuit getikt, hij kon nog wel verder rijden maar met een kromme schakelpedaal ging dit iets moeilijker,&nbsp; hij finishte nog als derde.

In de tweede race had Rick een goede start en ging weer als vierde de eerste bocht in. Deze keer viel er geen gat naar de eerste twee en ontstond er een kopgroep van vier man terwijl de&nbsp; eerste drie behoorlijk aan het strijden waren zat Rick rustig op de vierde plaats. In de zevende ronde schoof de derde man over het voorwiel onderuit, hierdoor schoof Rick een plaatsje op en bleef er een kopgroep van drie man over. In de elfde ronde ging de tweede man ook onderuit, dit was weer een plaatsje winst voor Rick. Hij finishte deze race als tweede, met in de totale daguitslag een derde plaats, hier was hij dik tevreden mee.<br /> <br /> Frank had de tweede wedstrijd een mindere start en verloor twee plaatsen. Maar na enkele ronden kon hij de aansluiting bij de eerste twee weer vinden. Maar bij een inhaalpoging van de tweede man op de eerste man nam hij de eerste man mee in zijn val,&nbsp; hierdoor kon Frank onbedreigd naar de overwinning rijden. Dit leverde hem in de dag uitslag een tweede plaats op.<br /> <br /> De volgende wedstrijd is op tweede paasdag&nbsp; in Brakel<br /> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a fb:like:layout="button_count" class="addthis_button_facebook_like"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a g:plusone:size="medium" class="addthis_button_google_plusone"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;" href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a title="Meld je hier aan" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>