Teams: Marcel ter Braake pakt dubbel podium in GP3 Junior Cup

17

Afgelopen zondag werden er op de Motorsport Arena in Oschersleben (D) 2 wedstrijden gereden in de Honda Moriwaki GP3 Junior Cup. Marcel ter Braake reed in beide wedstrijden overtuigend naar het podium, met een 2e en een 1e plaats.

De 1e kwalificatie werd zaterdagochtend nog onder droge omstandigheden gereden, waarbij Marcel met bijna een halve seconde voorsprong op Livio Loi al snel duidelijk maakte dat hij dit weekend wederom voor de hoogste trede van het podium wilde strijden. In de 2e kwalificatie waren de weersomstandigheden zaterdagmiddag ronduit slecht; regen en een stevige wind zorgden ervoor dat de kwalificatietijden zoÕn 20 seconden langzamer waren, waarbij verschillende rijders duidelijk maakten of ze zich wel of niet goed voelden onder deze omstandigheden. Joey Louwes was hierbij toch wel de grootste verrassing met een snelste tijd van 2:03,039, hierbij op bijna een seconde gevolgd door Marcel ter Braake, die met zijn snelste tijd in de ochtendsessie wel de pole pakte.<br /> <br /> Na een stormachtige nacht werd zondagmorgen door de wedstrijdleiding besloten dat vanwege de harde wind en de regen alle races zouden worden ingekort, zodat de rijders uit de Honda Moriwaki GP3 Junior Cup 2x een wedstrijd van 8 ronden zouden rijden. In de eerste wedstrijd ontspon zich direct weer een enorme strijd tussen Angelo Licciardi, Livio Loi, Mike Brouwers en Marcel ter Braake. In eerste instantie was het Angelo die de kop pakte, maar in de loop van de wedstrijd waren het Livio en Marcel die uit gingen maken wie op het hoogste treetje van het podium zou komen. Tot op de finish bleven de 2 jonge talenten knokken om de overwinning, waarbij zelfs de fotofinish geen duidelijkheid bood wie de winnaar was, zodat beide rijders in eerste instantie op het hoogste treetje kwamen. Nadat de wedstrijdleiding de reglementen had geraadpleegd werd Marcel op basis van de snelste rondetijd tot winnaar uitgeroepen, een beslissing die na protest werd teruggedraaid en Livio met een verschil van 0,003 seconden.

In de 2e race was Marcel, die het slechte nieuws net voor aanvang van de wedstrijd had vernomen, er op gebrand om te laten zien dat hij toch echt de snelste was. Vanaf start nam Marcel de kop en hij zou deze de rest van de race niet meer afstaan. In een verstandig gereden race wisten zijn achtervolgers, Livio Loi, Mike Brouwers en de verrassend sterk opgekomen Kenzo de Koning Marcel wel te benaderen maar geen echte bedreiging te worden. Marcel won de race overtuigend met een voorsprong van meer dan 2,5 seconden op Livio, terwijl Kenzo zich los wist te rijden van Mike en de derde plaatst voor zich op eiste.<br /> <br /> In de tussenstand is Marcel opgeklommen naar een 2e plaats, met 7 punten achterstand op Livio Loi (103 punten), op 18 punten gevolgd door Angelo. Bo Bendsneijder heeft dit weekend een hoop punten laten liggen en is van een 2e naar de 4e plaats gezakt met 71 punten.<br /> <br /> Zaterdag 23 juli is de volgende, ongetwijfeld weer spannende wedstrijd in de Honda Moriwaki GP3 Junior Cup, ditmaal op het vertrouwde TT circuit van Assen.