Teams: Opnieuw podium voor Werner Daemen in Oschersleben

16

De pole in de Superbike werd opgeëist door regerend kampioen Martin Bauer terwijl Werner Daemen met een vierde plaats mee vanaf de eerste startlijn mocht vertrekken. Dit was nadat hij heel moeilijke trainingen had gekend, want op zaterdag met de eerste trainingen stond hij pas als 15.

Mede dankzijeen uiterste inspanning van het Alpha Technik – Van Zon – BMW team en het verbeten zijn van Werner, zette hij dan de 4de chronotijd neer. Je moet er even de chronolijsten op naslaag, dan zie je dat er 15 rijders binnen de 1.5 seconde zitten. Het kampioenschap is dit jaar ongemeen zwaar.

Zondag waren er niet minder dan 14.200 toeschouwers op de Motorsport Arena Oschersleben. Werner kreeg daar het mooie gezelschap van een BMW paraplumeisje, dat hem helemaal niet afleidde van zijn werk dat hij had te verrichten, namelijk het zou sterk mogelijk presteren in dit kampioenschap. De eerste race moest afgebroken worden doordat de Spaanse teamgenoot van Werner, Julian Mazuecos zwaar ten val kwam. Mazuecos werd naar het ziekenhuis gevlogen, daar werd een gebroken rechter opperarm vastgesteld.

Na een herstart werd er opnieuw rood getrokken voor titelverdediger Martin Bauer deze viel in een leidende positie. Maar daar er nu voldoende aantal ronden waren verreden, werd dit de uitstand van reeks 1, Werner lag 4de toen de race werd gestopt, anders had er misschien nog een 3de plaats ingezeten. De BMW loopt na alle inspanningen van het team, steeds beter, maar de elektronicajongens weten dat ze zeker nog niet ten einde zijn van de mogelijkheden van deze nieuwe machine. Race twee na de middag ging over de volledige afstand, Teuchert kwam opnieuw als winnaar aan nadat, overduidelijke leider Kai-Borre Andersen twee rondes voor het einde ten val kwam. De Australiër Gareth Jones was na een sterke remonte geëindigd op de 2de plaats met in zijn kielzog Werner die opnieuw de BMW op het podium plaatst.

Het was een zwaar weekend, dat op een prachtige manier werd afgesloten door Werner met een beker. Het team zal even niet kunnen rekenen op Julian Mazuecos tijdens het weekend van 31 mei op de Nurburgring, want een gebroken opperarm heeft zijn tijd nodig, BMW liet verder in beide reeksen een 17de plaatsen noteren door Toni Wirsing terwijl Filip Altendorfer de eerste reeks niet kon beëindigen, maar een mooie 11de plaats bevestigde in de 2de heat.