Teams: Top weekend HDRacing

74

Op tweede paasdag waren weer de jaarlijkse paasraces in het Gelderse Brakel. Rick Dunnik ging weer van start in de Molenaar Honda NSF 100 Cup, terwijl Frank Nieman voor de derde maal van start ging op de expimachine van HDRacing.

De weersvoorspellingen waren niet zo gunstig, maar we hielden het de hele dag droog met af en toe een spatje.<br /> <br /> De organisatie had een behoorlijk probleem omdat door onvoorziene omstandigheden de tijdwaarneming&nbsp; niet op tijd arriveerde.<br /> <br /> In de beide trainingen werden de tijden niet gemeten. De organisatie besloot start plaats te laten vinden op de stand van het kampioenschap. Hierdoor mocht Frank vanaf de tweede plek starten en Rick vanaf de derde plaats.<br /> <br /> Rick had een redelijke start en kon de derde plek behouden. De eerste vier rijders konden gelijk wegrijden bij de rest van het veld. Er werd door de eerste twee regelmatig van koppositie gewisseld,&nbsp;&nbsp;&nbsp; maar de groep bleef bij elkaar. In de tiende ronde schoven de tweede en derde man onderuit en wist Rick de tweede positie over te nemen en ook op deze positie te finishen.<br /> <br /> Frank had een zeer slechte start en verloor drie plaatsen bij de start. Hij kwam de eerste doorkomst als vijfde door. In de tweede ronde wist hij zijn voorganger voorbij te steken en de achtervolging op de eerste drie man&nbsp; in te zetten. In&nbsp; de zevende ronde weet hij de derde man met een uitremactie&nbsp; te passeren. De eerste rijder weet een klein gaatje op zijn twee achtervolgers te slaan, maar Frank finisht deze race op ene nette tweede&nbsp; positie.

De tweede race&nbsp; had Rick een goede start en wist gelijk de tweede positie&nbsp; te pakken met een kleine achterstand op de eerste man. In de derde ronde word hij voorbij gestoken door de derde man, maar&nbsp; twee ronden later weet hij deze positie weer terug te pakken.&nbsp; Bij het inhalen van de achterblijvers kiest hij de verkeerde kant en verliest hij een positie .Maar deze keer kan hij het niet weer goed maken en finisht als derde met een tweede plaats in het dagklassement.<br /> <br /> Bij de tweede race verloor Frank maar een plaatsje bij de start,&nbsp; hierdoor ontstond er gelijk een kopgroep van drie man. Het tempo werd flink opgeschroefd, maar in de zevende ronde weet Frank de tweede plaats over te nemen. De eerste man had een minimale&nbsp; voorsprong genomen maar Frank zet de achtervolging&nbsp; in en weet de eerste plaats&nbsp; in de elfde ronde over te nemen. Deze staat hij niet meer af en hij finisht als eerste. Frank neemt de dagoverwinning mee naar huis.<br /> <br /> De volgende wedstrijd is 10 mei op de Junior track in Assen.<br /> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a fb:like:layout="button_count" class="addthis_button_facebook_like"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a g:plusone:size="medium" class="addthis_button_google_plusone"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;" href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a title="Meld je hier aan" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>