Teams: Toseland klaar voor thuisrace

85

De vijfde ronde van het Superbike wereldkampioenschap van 2006 vindt dit weekend plaat in Silverstone, in de Northamptonshire regio van Engeland. De race zal voor het tweede achtereenvolgende jaar op de ‘korte' baan, met een lengte van 3.619 meter, plaatsvinden, met acht rechterbochten en zeven linker.

Foto: James Toseland







James Toseland heeft alleen positieve gevoelens bij deze baan: ten eerste omdat het zijn thuiscircuit is en ten tweede omdat de 25-jarige uit Sheffield hier vorig jaar het beste resultaat van zijn seizoen behaalde; derde in Race 1 en een geweldige overwinning in Race 2. Op een speciaal door het Winston Ten Kate Honda team geprepareerde Honda is Toseland er klaar voor om zijn podiumresultaat te herhalen en de pech die hem tijdens de laatste twee ronden achtervolgde achter zich te laten en belangrijke punten in de wacht te slepen om dicht bij de eerste positie in het kampioenschap te blijven.

Karl Muggeridge is ook klaar voor een buitengewone race in Silverstone. De Australiër is hersteld van zijn rugblessure en heeft hard getraind. Silverstone is ook een circuit dat de natuurlijke rijstijl van Karl ligt, waardoor hij klaar is om de strijd aan te gaan.

Ronald Ten Kate – Teammanager

"Monza en vooral Valencia hebben ons niet de resultaten gebracht die we na het sensationele begin van het seizoen verwacht hadden. We zijn blij dat we nu op een baan gaan rijden waar James absoluut extra gemotiveerd zal zijn vanwege zijn thuispubliek en ook Karl, die veel getraind heeft, zal al het mogelijke doen om competitief te zijn. Onze doelstelling is om podiumplaatsen te veroveren en we zijn ervan overtuigd dat onze rijders deze doelstellingen met het beschikbare technische pakket kunnen halen."

James Toseland – Winston Ten Kate Honda rijder

"We zijn hier gekomen met twee gecompliceerde races achter de rug en Silverstone komt precies op het goede moment. Het is voor mij een extra motivatie om op mijn thuiscircuit te rijden voor al mijn fans en bovenal is dit een circuit waar ik het echt goed kan doen. Vorig jaar werd ik derde en toen eerste en ik ben meer dan overtuigd dat ik met de Honda in beide races op het podium kan komen. Natuurlijk zullen Corser en Bayliss het me niet makkelijk maken, maar ik ben er klaar voor en ik wil nog een overwinning."

Karl Muggeridge – Winston Ten Kate Honda rijder

"Monza was belangrijk voor me, want daar heb ik gezien dat ik bijna weer in mijn topvorm ben. Aan het eind van de tweede race was ik echt moe, maar na twee weken hard trainen voel ik me een stuk beter. Ik rij graag op de baan van Silverstone, ook al heb ik er geen geweldige resultaten behaald: vorig jaar finishte ik in beide races op de tiende positie, dit jaar wil ik het een stuk beter doen."