Teams: Van de Bunt zevende in IDM na finale Hockenheim

34

Op 15 en 16 september reed rvb racing met coureur Jerry van de Bunt de laatste 2 races voor het IDM (Duits Kampioenschap) 2012 in de Moto3. De Moto3 races werden samen verreden met de 125cc, maar de punten werden per klasse verdeeld. Ditmaal waren de races in Hockenheim.

De vrije trainingen op vrijdag en ook de kwalificaties op zaterdag verliepen voorspoedig, waardoor Jerry op de tweede startrij als achtste van start ging.<br /> <br /> In de eerste race op zondagmorgen ging de start niet al te goed, waardoor we als 11e de eerste ronde doorkwamen. Gedurende de race wist onze coureur uit Nijkerkerveen zich naar voren te werken waar een spannend gevecht om de achtste plaats ontstond met de Zwitser Damien en de Duitser Hanus. Op de eindstreep wist onze coureur de Duitser achter zich te houden, maar moest hij de Zwitser met 0,02 sec. voor laten gaan.<br /> <br /> In het Moto3 klassement betekende dit de 4e plaats, maar bij de weging na de wedstrijd bleek dat de combinatie van Jerry en zijn motor 1 kg te licht was. Hierdoor werd onze rvb coureur teruggezet naar de 8e plaats, teleurstellend maar voor het eindklassement zou dit gelukkig geen gevolgen hebben.

De tweede race op zondagmiddag verliep ongeveer hetzelfde. Na de eerste ronde kwamen we als 13e door en nu ontstond er een gevecht met dezelfde 2 coureurs uit de ochtendwedstrijd met daarbij nog de Duitser Alves Rodrigues.<br /> <br /> Na de vijfde ronde wist Hanus zich los te maken van de groep van vier en kon Alves Rodrigues het tempo van Damien en onze rvb racing coureur niet meer volgen. Lange tijd wisselden onze rvb racer en de Zwitser van positie, waarbij onze coureur voortdurend op kop reed, maar in de 19e en laatste ronde werden we door de Zwitser gepasseerd, waardoor we als 12e eindigden. In het Moto3 klassement betekende dit een vijfde plaats.<br /> <br /> Door de resultaten van de in totaal 16 wedstrijden is Jerry van de Bunt met ons rvb racingteam in het eindklassement van het IDM 2012 als 7e ge&euml;indigd. Voor dit seizoen zitten de IDM races erop, maar voor het ONK hebben we nog 2 races te gaan. Momenteel staan we in het ONK Moto3 klassement op een 2de plaats. De eerstevolgende ONK race is op 23 september.