The Race Factory: een nadere kennismaking en meer info over de ONK-YCF Pitbike Cup

2680
bertus-folkertsma
Bertus Folkertsma en Diane Lusink | foto© Bertus Blokzijl

In 2022 gaat de ONK-YCF Pitbike Cup een vervolg krijgen, doch in een andere opzet als afgelopen twee seizoenen. YCF-Motoren en TRF (The Race Factory) slaan de handen in één. De Pitbike cup zal komend seizoen dan ook niet meer onder de RAP Holland organisatie vallen maar onder auspiciën van The Race Factory (TRF) worden georganiseerd. Onderstaand een nadere kennismaking en meer info.

Wie zijn wij?
The Race Factory (TRF) wordt geleid door Bertus Folkertsma en Diane Lusink. Samen met een enthousiaste groep mensen is TRF actief om met elkaar plezier te hebben met de motorsport. TRF is toegankelijk voor jong en oud, van 10 tot 80 jaar, iedereen is welkom. Binnen TRF hanteert men als basis stelregel: “Heel veel fun voor weinig geld”.

TRF is een organisatie die actief trainingen en races organiseert op de kleinere circuits van Nederland zoals Lelystad, Vledderveen, Assen en Staphorst en Veldhoven.

YCF Motoren:
Het merk YCF pitbike motoren is in eigen huis bedacht, ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. Omdat de YCF pitike motor is ontwikkeld onder wedstrijdomstandigheden, profiteren alle types YCF-motoren van de allernieuwste technologische ontwikkelingen die TRF in staat stelt om de ultieme Pitbike-machine te creëren!

Welke klasses?
TRF start het seizoen met een aantal populaire klasses waaronder de ONK Mini GP, ONK YCF Pitbike cup, ONK open Pitbike cup en de Supersport 125cc klasse. Deze vier klasses staan bij TRF elke wedstrijddag op de kalender. Daarnaast zullen er per evenement diverse klassen worden toegevoegd om zo een prima gevulde dag te krijgen.

Door jarenlange ervaring stelt TRF dat leeftijd er niet toe doet in de motorsport zolang je maar lol hebt op en naast de baan. Daarmee maakt The Race Factory het verschil ten opzichte van andere (motor)clubs. Kijkend naar de Pitbike klasse, deze is in de afgelopen twee jaar gegroeid naar een klasse met het grootste en meest diverse deelnemersveld in Nederland. De jongste coureur is 13 en de oudste is 69. Mede i.v.m. het grote deelnemersveld wordt er in een A- en B-groep gereden en heeft iedereen het zeer naar de zin.
Deze opzet gaat TRF door zetten naar de ONK MiniGP klasse en de ONK Supersport 125.

Wie mogen er mee doen?
Iedereen is welkom. Door het regelement simpel – en de basis van de motoren goedkoop te houden blijft de sport betaalbaar en blijft het voor iedereen mogelijk low-budget te racen. En door de gezelligheid op en naast de baan kijkt eenieder altijd weer uit naar het volgende evenement.

Opstap klasse
Ook voor de startende coureur heeft TRF-begeleiding op en naast de baan klaar staan om stap voor stap de coureur te ondersteunen, adviseren, coachen en te helpen waar mogelijk. Doormiddel van de opstap klasse kan worden kennis gemaakt met alle facetten van deze sport voordat hij of zij zich gaat voegen bij de snelle groep coureurs.

Technisch regelement:
Over het technisch regelement in de stockklasse kunnen we heel kort zijn. Zoals de motorfiets door YCF Nederland wordt afgeleverd, zo wordt er mee gestreden tijdens de race, conform de standaardnormen. Uiteraard zijn zowel de kleurstelling van de motorfiets als de vering vrij. Verder blijven de 155 cc motoren 100% Stock.

Wie is wie binnen The Race Factory:

The Race Factory Medewerkers Taken
Eigenaren:
Bertus Folkertsma Vertegenwoordiger Pitbikes
Diane Lusink Hoofd tijdwaarneming
Ellis Baron Logistiek ondersteunende taken
Gijs Baron Logistiek ondersteunende taken &
Vertegenwoordiger ONK MINI-GP
Jan Wouda Vertegenwoordiger ONK Supersport 125
Bertus Blokzijl Fotograaf
Eddie van den Hoonaard Wedstrijdleider
Jeroen van Rosmalen Starter
Johannes Elzinga Hoofd Baco/hoofd TC (EHBO)
Rob van den Brink Baco en TC (EHBO-ondersteuning)
Jan Haddering Baco
Harry Nijunsing Baco
Ans Gasman Baco
Gerard Gasman Baco / tijdwaarneming
Tonnis van der Kaap Baco
Roel de Vries Baco
Markt Bouwknegt Hoofd EHBO
Gerrit Mennink EHBO

 

Rijders kunnen zich direct aanmelden voor een felbegeerde startplaats. Voor meer details over de inschrijvingen, de racekalender en het technisch regelement, zie www.ycfnederland.nl of www.theracefactory.nlRacesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter