Tommy Bridewell verlengt contract bij Moto Rapido Ducati

152
tommy-bridewell
Tommy Bridewell | foto© Ducati - Oxford Products Racing

Tommy Bridewell zal ook in 2021 in de kleuren van het Oxford Racing Ducati team aan de start verschijnen in het Bennetts British Superbike Championship. Dit nieuws hebben beide partijen woensdag 25 november middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt.

Tommy Bridewell sloot zich halverwege het seizoen 2018 aan bij het in Winchester gevestigde British Superbike team en sinds ze hun krachten hebben gebundeld, hebben ze samen twee race-overwinningen en nog eens 24 podium klasseringen weten te scoren in het prestigieuze Britse nationale wegrace kampioenschap.

Het nieuws dat Bridewell zijn contract bij Moto Rapido Ducati heeft verlengd volgt op de recente aankondiging van het team dat Oxford Products ook in 2021 en 2022 als titelsponsor aan het team verbonden zal blijven.

Tommy Bridewell: “De beslissing om bij Moto Rapido Racing te blijven was voor mij eenvoudig – de Ducati V4R is de beste motor en ik geloof in het team en de crew. Voorheen sprong ik na elk seizoen op andere motoren, wisselde ik vaak van teams en vond ik nooit een comfortabele positie, maar sinds ik bij Moto Rapido ben, voel ik me thuis en ben ik gelukkig in deze teamstructuur en dat is hoe ik het beste uit mezelf kan halen. We zijn gaan zitten en we wilden begrijpen waarom 2020 niet is gegaan zoals verwacht na zo’n goed jaar in 2019. We spraken op hetzelfde moment over komend seizoen en meteen wilden we allemaal bij elkaar blijven. Ik wilde de deal gedaan krijgen om bij het team te blijven en nu dit rond is kunnen we direct verder gaan met de plannen voor 2021. Ik weet wat we samen kunnen en ben ervan overtuigd dat we snel weer op ons vertrouwde niveau zullen komen want ik geloof in het team en we willen samen weer races winnen.”

Team eigenaar Steve Moore: “Tommy tekende destijds voor jaar drie. Nou ik moet zeggen dat ik dit niet verwachtte in 2018 toen we samen aan de slag gingen, maar het is vanaf het begin een perfecte samenwerking geweest. Tommy is een zeer bekwame en getalenteerd coureur, die thuis is binnen ons team. Hij was mijn eerste keuze voor 2021 en Oxford Products, Ducati en al onze sponsors en ons team zijn opgetogen dat we deze nieuwe deal met succes hebben kunnen afronden. Het contracteren van Tommy voor 2021 betekent dat we alles hebben wat we nodig hebben – alles wat we hebben geleerd van de laatste twee seizoenen met de V4R is zo waardevol als je dezelfde rcoureur kunt behouden. Ik kijk er echt naar uit om weer op het podium te staan voor onze fans.”

Het team zal in 2021 weer aan de start verschijnen onder de naam Ducati – Oxford Products Racing.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App