Tijdens het eerstvolgende WorldSBK weekend dat van 7 t/m 9 juni verreden wordt in Jerez staan er voor de WorldSSP 300 coureur twee (hoofd)races op het programma. De WorldSBK organisatie heeft hiertoe besloten vanwege de onlangs in Imola afgelaste wedstrijd.

Het FIM Supersport 300 World Championship bestond dit seizoen uit een negental races. Tijdens de Pirelli Italian Round, welke onlangs verreden werd in Imola, moest de hoofdrace op zondagmiddag worden afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden. Door deze afgelasting zou het kampioenschap maar uit slechts acht races meer bestaan, iets dat voor zowel de teams, de Dorna WSBK Organisatie als ook de FIM wel als erg karig werd bevonden.

Partijen hebben onlangs de koppen bij elkaar gestoken en in goed overleg is er besloten dat de afgelaste wedstrijd ingehaald zal gaan worden. Deze inhaalrace zal verreden worden op zaterdag 8 juni tijdens de Acerbis Spanish Round, die van 7 t/m 9 juni zal worden verreden op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto.

Een eerste WorldSSP300-race in Jerez vindt plaats op zaterdagmiddag om 17:00 uur lokale tijd, terwijl de tweede race gewoon volgens het gebruikelijke tijdschema op zondagmiddag om 15:15 uur op het programma staat. Tijdens beide races wordt er gestreden voor het volle puntenaantal zoals deze ook gelden in de reguliere wedstrijden. De 36 deelnemers en de startopstelling voor beide (hoofd)races zijn gebaseerd op de resultaten van de Tissot Superpole kwalificatie in Jerez. De 30 snelste coureurs uit deze kwalificatie plaatsen zich rechtstreeks, de overige zes coureurs plaatsen zich via de Last Chance Race die zaterdag om 15:15 uur zal worden verreden.

Nieuw tijdschema Acerbis Spanish Round: WorldSBK_2019_JER_Event_Schedule

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App