Uitslagen Tolbert Update tot 600cc Update II

71

Het ONK in Tolbert Het Groningse circuit zorgde voor spraakmakende wedstrijden, John Bakker prolongeerde zijn Superstock titel door tweede te worden achter Bob Withag maar voor Teamgenoot Paul Mooiman, in de 125cc kwam kampioenschapsleider Jarno van der Marel ten val en in de 600cc nam Barry Veneman de winst voor zijn rekening, Jan Hanson kwam met Jarno Janssen naast de baan. Waarschijnlijk zullen we nog veel over deze race horen. Ook Adri de Ridder bleef kampioen door zijn resultaat in de Classics Ook het eerste teamnieuws is alweer geplaatst.

Supermono uitslag

Dennis Verscheuren
Peter politiek
Marco Winkelaar
Lambert Van Gompel

Marco Winkelaar viel en zorgde voor een rode vlag, hij werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht doordat de ronde daarvoor dan telt werd Winkelaar wel derde.

Classics Uitslag

Wiliam de Ridder
Adri de Ridder
Jan Frank Bakker

Uitslag 125cc

Jarno van de Marel en Marc van Kreij zorgden samen voor een rode vlag Jarno kon helaas niet opnieuw starten bij de herstar.

Marcel dondorff

Ronald Beitler uitgevallen evenals Jan Roelofs die samen met Emile Litjens onder ging Litjens paktte zijn motor weer op en wist nog negende te worden.
Uitslag Supersport 600

Het klapstuk van de ONKÕs blijft toch de Supersport 600cc, al gingen de Superstock rijders gisteren sneller rond gisteren tijdens de trainingen. Komende week starten de meeste nationale toppers in het EK Supersport 600 aan de start maar vandaag streed men nog in Tolbert.

1. Veneman
2. Vos
3. turkstra
4. van Kleef
5. Ahnendorp

Jan Hanson en Jarno Janssen zijn eraf gegaan waardoor Veneman de leiding in het kampioenschap weer over neemt

Met dank aan Cor Snoek & Aart van Meerveld

De KNMV Cup werd gewonnen door Frank Bakker voor Gian Mertens en Sveti Alexandrov, Chris Vrleling werd vierde

De complete uitslagen zijn bijgewerkt op:

Rest van de informatie volgt zo snel mogelijk onder andere via de teamberichten.

Via Jaapkingmaracing.nl vonden we nieuws over de races in de IDM waar Carol, die gister een 30e tijd liet noteren, is in het Duitse Schleiz opgeklommen naar een 21e plaats in de race. Het was een “wetrace”. In het begin van de race wist ze direct een ruim aantal coureurs voorbij te steken. In de loop van de wedstrijd droogde de baan op en begon de Honda verschrikkelijk te glijden. Ze koos er toen voor om tevreden te zijn met een 21e plek. Haar broer Joey, die gister wederom onderuit ging en naar het plaatselijke ziekenhuis ging voor foto’s, kon gelukkig toch van start gaan. Hij wist een 11e plek te behalen en zo weer enkele punten te scoren voor het Duitse Kampioenschap.

Hugo van der Berg wist zich helaas niet te kwalificeren, meer niuews hopelijk later en ook via de teamberichten.