Dorna Sports heeft vrijdag 31 juli een update bekend gemaakt van de 2020 MotoGP kalender. Belangrijkste veranderingen ten opzichte van de huidige kalender zijn het definitief afgelasten van de Grand Prix weekenden in Argentinië, Thailand en Maleisië en de komst van een extra Grand Prix weekend in Europa.

De FIM, IRTA en Dorna Sports hebben moeten besluiten om de Gran Premio Motul de la Republica Argentinië, OR Thailand Grand Prix en Shell Maleisië Motorcycle Grand Prix definitief van de 2020 MotoGP kalender te schrappen.

Tegelijk met het moeten afgelasten van deze drie MotoGP evenementen kan er wel bekend gemaakt worden dat er na de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana (20 t/m 22 november) nog een extra raceweekend in Europa aan de 2020 MotoGP kalender zal worden toegevoegd.

Hoewel Dorna de locatie van het extra evenement nog niet kan bevestigen – dit zal op maandag 10 augustus aanstaande gebeuren – is het zo goed als zeker dat de seizoensfinale van het 2020 MotoGP wereldkampioenschap zal plaatsvinden in Portugal, en wel op het circuit van Portimâo.

Voor de Thaise Grand Prix is er naast het vervelende nieuws ook goed nieuws te melden, het Chang International Circuit in 2021 opnieuw deel uitmaken van de kalender en zal tot ten minste 2026 op de kalender van het FIM MotoGP World Championship blijven staan.

Ook is Dorna in gesprek met de Argentijnse en Maleisische Grand Prix voor een mogelijke datum in 2021, het is dan ook zo goed als zeker dat respectievelijk het Autodromo Termas de Rio Hondo en het Sepang International Circuit komend seizoen weer deel uitmaken van de MotoGP kalender.
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App