Valentino Rossi: ‘Hoofdpijn, maar de nieuwe Yamaha is goed”

157
rossi
Valentino Rossi | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Valentino Rossi begon maandagochtend in Sepang niet geheel fit aan de eerste officiële MotoGP test van 2017. Ondanks dat een flinke hoofdpijn aan het begin van de dag voor de nodige problemen zorgde wist de negenvoudig wereldkampioen later op de dag alsnog een keurige achtste rondetijd op de klok te zetten.

Valentino Rossi had zich maandag tijdens de eerste testdag in Sepang als belangrijkste doel gesteld om zoveel mogelijk tijdens de test november verkregen data te verifiëren en te controleren om vervolgens van daar uit zijn programma de komende dagen op te bouwen.







De negenvoudig wereldkampioen was in de eerste uren echter niet in zijn beste doen vanwege een stevige hoofdpijn. Na het middaguur knapte het gelukkig op waarna de Italiaan het goede gevoel terugvond. Na in de twintigste van zijn in totaal zevenentwintig gereden ronden een snelste rondetijd van 2’00.694 op de klok te hebben gezet gooide een typische Maleisische regenbui roet in het eten en voor een vroegtijdig einde van de eerste dag.

Ondanks dat een verbetering er vervolgens niet meer in zat en ondanks een iets mindere start van de dag kijkt Rossi wel met een positief gevoel terug op de eerste testdag van 2017.

 

Valentino Rossi, Movistar Yamaha MotoGP, 27 ronden, snelste ronde 2:00.694, achtste:

“Het allereerste gevoel was niet slecht, dit omdat we vandaag eindelijk de ‘echte’ nieuwe machines hebben kunnen gebruiken en deze zijn op diverse gebieden beter dan de prototypes die we in november al getest hebben. Helaas was het een moeilijk begin van de dag, zo had ik vanmorgen last van hoofdpijn waardoor ik tot aan het middaguur niet in mijn beste doen was. Daarna ging het beter en al na een paar ronden was het gevoel goed. Vanmiddag hadden we het programma af willen ronden maar helaas begon het te regenen waardoor we eerder moesten stoppen, dus we hebben onze hoop gevestigd op goede omstandigheden voor de komende twee dagen. Morgen zullen we een aantal nieuwe dingen gaan testen. Vandaag hebben we ons beperkt tot het werk aan het blok en de elektronica, maar we hebben best een aantal positieve dingen weten te vinden.”

 

Handige links MotoGP test Sepang:


Volledige uitslagen 
Fotoverslag