Vanmorgen weer vroeg op want om 08.45 stond de warmup training gepland. Een training van 20 minuten waarin Hugo 13 ronden heeft gereden. De afstelling van de vering en het blok bleken perfect in orde tijdens deze training dus met goede zin werd uitgezien naar de wedstrijd die om 11.00 uur op het programma stond.

Tijdens de start van de wedstrijd liet Hugo de motor te weinig in toeren komen zodat de motor verzoop en afsloeg. Toen hij de motor weer aan de praat had was iedereen al ruimschoots uit het gezichtsveld verdwenen. De wedstrijd was voor Hugo eigenlijk bij de start al ten einde.

Waarschijnlijk toch de zenuwen voor de wedstrijd die Hugo hier parten hebben gespeeld. Het is ook niet niks om voor zoveel publiek je eerste grote wedstrijd te rijden op net 15 jarige leeftijd. Toch heeft Hugo de wedstrijd netjes en met goede rondetijden uitgereden en is op de 29e plaats in eindstand terug te vinden.
Alles bij elkaar een prachtig en zeer leerzaam weekeinde voor Hugo en ondanks de misser tijdens de start kijken wij allen met veel voldoening terug op het debuut van Hugo. Het kan vanaf nu alleen nog maar beter gaan.
Dinsdag trekt het team verder naar Valencia voor de tweede wedstrijd van het open Spaans kampioenschap aanstaand weekend op het circuit van Valencia.
Daarna, met voor Hugo al een grote ervaring inde bagage, naar de TT van Assen. Het zijn dus drukke maar ook prachtige weken.

Henk van den Berg / VarenhofRacingteam.
Foto: Tiny Kolsters; tiny@racesport.nl