Jonas Folger maakt een opvallende switch, de voormalig MotoGP coureur gaat komend seizoen een volledig seizoen van start in de Superbike 1000 klasse van het IDM. Daarnaast zal de Duitser middels een aantal wildcard optredens aan de start verschijnen in het FIM Superbike World Championship.

Er wordt in Duitsland momenteel achter de schermen hard gewerkt aan een volledig nieuw wegrace project dat in 2020 actief zal zijn in het IDM, het FIM Superbike World Championship en het FIM Sidecar World Championship. Het project zal een samenwerking zijn tussen het onlangs al gepresenteerde Bonovo Action project in het FIM Sidecar World Championship en MGM Racing, beter bekend als het Yamaha IDM project van Michael Galinski.

MGM Racing wordt omgedoopt tot Bonovo Action met Jürgen Röder als teameigenaar en Michael Galinski als teammanager. Het nieuwe prestigieuze project zal in 2020 aan de start verschijnen onder de naam Bonovo Action by MGM Racing.

Daarmee zal het team in 2020 een compleet nieuwe start maken: Jonas Folger zal voor het team van start gaan in de IDM Superbike 1000 klasse en incidenteel deelnemen aan wedstrijden in het FIM Superbike World Championship, Maximilian Weihe zal aan de start verschijnen in de IDM Superbie 1000 categorie, de Nederlander Milan Merckelbagh (NL) in de Supersport 600 klasse van het IDM terwijl met deze fusie ook Tim Reeves (GB) en Kevin Rousseau (FRA), Bennie Streuer (NL) en Ilse de Haas (NL) alsmede Josef Sattler (GER) en Jeroen Remmé (NL) in de kleuren van het team van start gaan in het FIM Sidecar World Championship en het Internationaal Duits Kampioenschap (IDM).

Jonas Folger
Jonas Folger, die al jaren nauw samenwerkt met Yamaha, komt als meervoudig Grand Prix-winnaar terug naar zijn roots, het IDM en komt met grote plannen voor komend seizoen: het winnen van het IDM Superbike 1000 kampioenschap en deelname middels twee of drie wildcards samen met Bonovo Action by MGM Racing om zich op deze manier klaar te stomen voor een vaste start in 2021 in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap.

Jonas Folger: “Na turbulente laatste maanden en weken heb ik uiteindelijk besloten om samen met Michael Galinski van start te gaan  in het Duitse kampioenschap (IDM), uiteraard met het doel om het kampioenschap te winnen en verschillende wildcards te doen in de World Superbike om zo voor 2021 een permanente WSBK start voor te bereiden. Ik denk dat dit een geweldig nieuw begin is voor mij en tegelijkertijd een interessante verandering van omgeving. Ik streef ernaar om weer op nul te beginnen, vertrouwen te winnen, goede herinneringen op te doen en een nieuwe weg in te slaan, wat op lange termijn moet leiden tot een start in het FIM Superbike World Championship. Ik ken de Yamaha R1 al, ook al zal de Superbike IDM-versie een beetje anders zijn dan de machine waar ik tot nu toe op reed. Ik ken de sterke punten van de Yamaha en ik ben ervan overtuigd dat het een absoluut competitieve motor is om volledig aan te vallen in dit kampioenschap!”.

De tweede IDM Superbike coureur is Maximilian Weihe, die in 2019 debuteerde in de IDM Superbike-klasse en meteen al de nodige progressie liet zien, hoewel hij halverwege het seizoen enkele wedstrijden moest overslaan vanwege een langdurige blessure. Voor het komende seizoen is de Duitser weer 100% fit en zeer gemotiveerd om het goed te doen. Ondertussen zal Milan Merckelbagh na een tweede deel van 2019 bij het team actief blijven en streeft hij  ernaar om te vechten voor de titel in de IDM Supersport 600 klasse

Afgezien daarvan is Bonovo Action by MGM Racing enthousiast om in het komende seizoen deel te nemen aan het FIM Sidecar World Championship. Tim Reeves streeft er tevens naar om de IDM titel opnieuw te winnen, maar daarboven is hij van plan om een negende wereldkampioenschapstitel aan zijn persoonlijke collectie toe te voegen. Hij zal samen met zijspanpassagier Kevin Rousseau aan de start verschijnen. Bennie Streuer streeft ernaar om samen met zijn vriendin Ilse de Haas voor de top 3 van het wereldkampioenschap te vechten en ervaren Josef Sattler kan niet wachten om zijn seizoen te starten met zijn nieuwe passagier Jeroen Remmé binnen van start te gaan in de kleuren van het grote team. Alle zijspancoureurs gaan de strijd aan met de Adolf RS Yamaha 600 en zullen allen in de keuren van Bonovo Action by MGM Racing aan de start verschijnen zowel in het WK als ook in het IDM.

Met het reisbureau Bonovo Tours uit Berlijn zal het nieuw gevormde Bonovo Action by MGM Racing een grote hoofdsponsor hebben in zowel het WK als ook het IDM. De afgelopen jaren beter bekend als ‘Berlin Express’.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App