Vijfde en zesde plaats voor Glenn van Straalen tijdens IDM in Oschersleben

441
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen | foto© Damon Teerink

De eerste races van het IDM Supersport 600 seizoen werden afgewerkt in wisselende weersomstandigheden. Glenn van Straalen wist op zijn Kawasaki ZX-6R van NIWA Racing zesde en een vijfde plaats te scoren, nadat hij in de tweede race in gevecht was voor de laatste podiumpositie.

Het IDM seizoen ging afgelopen weekend van start op het circuit van Oschersleben. Glenn van Straalen komt net als vorig jaar uit op een Kawasaki ZX-6R van NIWA Racing. Vrijdag stonden er drie vrije trainingen op het programma. Na de diverse tests in het voorjaar kon de coureur uit Hoogkarspel nu voor het eerst zien waar hij staat binnen het sterke IDM Supersport 600 startveld. De sessies verliepen goed voor Glenn, al was er ook zeker nog ruimte om een stapje te maken. De stijgende lijn kon de 20-jarige coureur vanwege een technisch probleem niet doorzetten in de eerste kwalificatie. In de tweede kwalificatie wist de Kawasaki-coureur wel een goede stap voorwaarts te maken en plaatste hij zich als negende voor de eerste IDM Supersport 600 races van het seizoen.







De eerste race op zaterdagmiddag werd een bijzondere, omdat het kort voor de start was gaan druppelen. De rijders gingen op slicks op een half natte baan van start. Glenn wist zich te handhaven in de grote kopgroep, maar toen het weer wat droger werd, maakt hij een foutje. Dit kostte hem de NIWA Racing coureur een aantal plaatsen, die hij vervolgens wel op eigen kracht weer goed wist te maken. Glenn reed in zesde positie toen het weer harder begon te regenen. Doordat er meerdere rijders ten val kwamen, besloot de organisatie om de rode vlag te tonen. Glenn werd als zesde geklasseerd.

De tweede race begon op een droge baan. Glenn won in de eerste ronden gelijk een paar plaatsen en vond aansluiting bij een groepje dat aan het strijden was voor de top-vijf posities. In de zesde ronde begon het hard te regenen, waardoor de race werd afgebroken. Er volgde een herstart over zeven ronden op een natte baan. Vanaf uit de warm up wist Glenn dat hij snel was in deze omstandigheden. Echter was zijn start slecht, waardoor hij de aansluiting met de twee leiders verloor. Wel wist Glenn zich op te werken naar plaats drie. Toen er in de slotfase weer een droge lijn ontstond, verloor de Kawasaki-coureur nog een paar plaatsen in gevecht voor de laatste podiumplaats en finishte hij als vijfde.

Glenn van Straalen: “Het was een mooie eerste race, maar ook lastig om goed in te schatten. Bij de start regende het, dus dat was oppassen. Daarna werd het droger, maar maakte ik helaas een foutje en verloor best wat plaatsen. Daarna kon weer teruggekomen en zat ik goed in mijn ritme, toen het weer begon te regenen en de rode vlag kwam. Zonde van het foutje, want ik denk dat er meer mogelijk was geweest. In de tweede race waren we goed onderweg op het droge, daarna begon het te regenen. Vanuit de warm up wisten we dat we snel waren op een natte baan. Bij de herstart kwam ik slecht weg. Ik kwam daarna naar voren richting plaats drie, maar was op dat moment de aansluiting met de leiders al kwijt. Er ontstond een droog spoor en ik werd ingehaald. We misten nog net iets om terug te vechten en dat hopen we voor de volgende race vinden.”



Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]



Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter