Walid Khan maakt seizoen af in IDM Supersport 300

1568
walid-khan
Walid Khan | foto© Damon Teerink

De succesvolle comeback van Walid Khan in de IDM Supersport 300 klasse krijgt een vervolg. De 21-jarige coureur heeft als gevolg van zijn sterke optreden in het Tsjechische Most een contract aangeboden gekregen voor de rest van het seizoen bij Team Freudenberg KTM.

Walid Khan maakte onlangs tijdens de tweede ronde van het IDM in het Tsjechische Most als invaller zijn comeback als coureur binnen het Team Freudenberg. De Nederlander, die sinds het seizoen 2019 niet meer in actie kwam, nam binnen het Duitse team de plaats in van de Oostenrijker Leo Rammerstorfer die verstek moest laten gaan vanwege verplichtingen in het Oostenrijks wegrace kampioenschap.

Khan wist meteen zijn eerste wedstrijd op de KTM RC390 van het Duitse team te winnen en in de tweede race van het weekend een vijfde plaats te scoren. Twee aansprekende resultaten die er inmiddels toe geleid hebben dat de voormalig Red Bull MotoGP Rookies Cup coureur door het team is gevraagd om ook de rest van het IDM-seizoen één van de KTM RC390 machines te bemannen.

Walid Khan – IDM Supersport 300 Most | foto© Damon Teerink

Alle formaliteiten zijn inmiddels afgerond, een nieuw KTM RC390 is geprepareerd, de nieuwe kleding is besteld en de komende week zal Khan samen met het team een driedaagse test afwerken om zich voor te bereiden op de rest van het rest.

Team Freudenberg: Walid Khan heeft zich perfect in het team geïntegreerd en zal ook in Schleiz met onze KTM aan de start verschijnen! Hij heeft deze kans meer dan verdiend, hij zal dan ook het hele IDM-seizoen aan de start staan in de kleuren van Team Freudenberg! Onze teammanager Carsten Freudenberg heeft de afgelopen weken veel gesprekken gevoerd met KTM en al onze partners. Wij willen hen graag bedanken voor hun geweldige steun! Hoofdtechnicus David Schenk heeft al een nieuwe KTM RC 390 R voor Walid afgesteld. Volgende week testen we opnieuw gedurende 3 dagen samen met het hele IDM-team en Victor (Steeman). Volledig gemotiveerd kijken we uit naar Schleiz, waar we weer voor veel racefans gas mogen geven!

Khan was in 2017 ook al actief voor Team Freudenberg in de toenmalige NEC Moto3 klasse. Toen eindigde hij op de tweede plaats in het eindklassement. Later reed de Drent ook nog in het WK Supersport 300.


Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter