Walraven: Op karakter twee podia op Zandvoort

70

Dit weekend werd er sinds lange tijd weer het Nederlands Superbike kampioenschap verreden op het nostalgische Zandvoort circuit. Team Suzuki Europe coureur Nigel Walraven wist tweemaal het podium te behalen, tijdens de eerste race werd hij tweede en tijdens de tweede race finishte hij als derde.

Tijdens de kwalificaties kon Team Suzuki Europe coureur Nigel Walraven goed zijn ritme vinden op zijn GSX-R 1000 en wist tweemaal de tweede tijd te noteren. Op zondag stonden twee races gepland en het gevoel was goed. Na het dimmen van de lichten tijdens de eerste race was Walraven goed weg en wist hij de eerste bocht als tweede door te komen. Hij noteerde zeer competitieve tijden tot halverwege de wedstrijd. Walraven wist toen een highsider te voorkomen, maar kreeg daardoor last van zijn rug. Met de tanden op elkaar reed hij de race uit en wist hij toch nog de tweede plek binnen te halen.<br /> &nbsp;<br /> <strong>Nigel Walraven, coureur:</strong><br /> <blockquote style="margin: 0px 0px 0px 40px; border: none; padding: 0px;">&lsquo;Op zich wel tevreden, we wisten met een Pirelli wedstrijdband snellere tijden te noteren dan tijdens de kwalificaties met een zachte band. In het begin flink gepusht, maar toen kwam die highsider en kreeg ik toch wel extra last van mijn rug. Race uit kunnen rijden en tweede plek gepakt.&rsquo;</blockquote>

Met stramme spieren van de eerste race ging Walraven met zijn Suzuki GSX-R 1000 wederom sterk van start en pakte de derde plek. Walraven liet zich niet kennen en bleef hard over het Zandvoort circuit gaan, waarbij de rondetijden redelijk constant waren. Hij kon de derde plaats vasthouden en kwam met pijn over de streep.<br /> &nbsp;<br /> <strong>Nigel Walraven, coureur:</strong><br /> <blockquote style="margin: 0px 0px 0px 40px; border: none; padding: 0px;">&lsquo;We hebben de race rustig opgebouwd en de jongens voor ons laten gaan. We hebben er niet echt er achter aan proberen te jagen, maar gewoon ons eigen tempo proberen te rijden. Uiteindelijk waren we sneller dan de eerste race, ook al was de pijn best wel erg. We hebben heel veel vruchtbare meters gemaakt dit weekend en de komende twee weekenden gaan we weer verder om meer snelheid te vinden.&rsquo;</blockquote>&nbsp;<br /> Volgend weekend zullen Wayne Tessels en David Mcfadden rijden op Magny-cours in het EK Superstock 1000. In het weekend daarop rijdt Nigel Walraven de laatste twee races op Assen in het Nederlandse Superbike kampioenschap. <p><br /> </p> <p><br /> </p> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>