Wayne Tessels van start in Bol d’Or met RAC 41

17
wayne-tessels
Wayne Tessels gaat met RAC 41 van start in de Bol d'Or

Wayne Tessels gaat komend weekend van start met RAC 41 in de openingsrace van het WK Endurance kampioenschap 2019-2020. Op het circuit van de Paul Ricard wordt de beroemde Bol d’Or verreden. Tessels gaat met zijn Franse teamgenoten Guillaume Antiga en Maxime Bonnot op jacht naar een topklassering in de Superstock klasse.

Wayne Tessels nam in zijn carrière al twee keer eerder deel aan een WK Endurance wedstrijd. Beide keren was dit tijdens de 24H van Le Mans. In april jongstleden maakt Tessels deel uit van het RAC 41 team in de Superstock klasse. Na een sterk begin moest de equipe helaas uitvallen, nadat ze aan de leiding hadden gereden. Tessels maakte een goede indruk en daarom is hij door het Franse team gevraagd om 21-22 september deel te nemen aan de Bol d’Or. Een 24uurs wedstrijd op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk.

Het WK Endurance seizoen verschilt qua opzet vergeleken met de andere wegrace kampioenschappen. Het seizoen begint namelijk in het najaar van 2019 en loopt door tot de zomer van 2020. De Bol d’Or is de eerste race van het nieuwe seizoen. Het RAC 41 team heeft zich al doel gesteld om voor de winst te gaan in de Superstock klasse met Guillaume Antiga, Maxime Bonnot en Wayne Tessels. Donderdag en vrijdag zijn de kwalificatietrainingen. De wedstrijd gaat zaterdagmiddag om 15:00 uur van start en zal 24 uur later op hetzelfde tijdstip eindigen.

Wayne Tessels: ‘Ik vind het heel gaaf om bekend te mogen maken dat ik ga starten met RAC 41 in de Bol d’Or. Het is ook erg mooi dat dit te combineren is met het IDM. Tijdens de 24H van Le Mans konden wij ook al strijden voor de overwinning in de Superstock klasse. Het team heeft in de zomer doorgewerkt met Guillaume (Antiga) in het Franse kampioenschap en ze hebben daar goede stappen gemaakt met als resultaat een overwinning en diverse podiumplaatsen. Ik kijk er dan ook erg naar uit om te beginnen op Paul Ricard, een nieuw circuit voor mij. Dinsdag gaan we testen om ons zo goed voor te bereiden op de kwalificaties en race.’

Een week na de Bol d’Or zal Tessels in actie komen met SWPN tijdens de seizoensfinale van het IDM Supersport kampioenschap op de Hockenheimring.