Vasco van der Valk maakt dit weekend een uitstapje naar het Campionato Italiano Velocità (CIV). De normaalgesproken in de Supersport 600 klasse van het IDM uitkomende Benro Racing coureur neemt met een wildcard deel aan de ronde op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola.

Na het recent behalen van zijn VWO-diploma legt Vasco van der Valk de komende tijd de nadruk op het racen. Het Benro Racing-team steunt hem daarin volledig en reisde hiervoor afgelopen woensdag naar Imola in Italië.

Op het beroemde “Autodromo Enzo e Dino Ferrari” komen komend weekend zéér grote namen aan de start in het Italiaanse Supersport kampioenschap: Noriyuki Haga (waarvan de jeugdige coureur uit Amersfoort een poster boven zijn bed heeft hangen!), Michel Fabrizio, Massimo Roccoli en een flink aantal voormalige GP-coureurs hebben een vaste plek in het CIV Supersport 600 maar winnen niet eens regelmatig, er wordt dan ook serieus hard gereden!

Voor Van der Valk is het een compleet nieuwe baan in een compleet nieuw kampioenschap met maar twee trainingen vooraf, een uitgelezen gelegenheid om snel veel te leren dus!

De Supersport races worden zaterdag om 15:45 en zondag om 16:25 uur live in Nederland op televisie uitgezonden op MotorsportTV (check je kabelpakket), waarbij vader Iwan van der Valk toevallig het commentaar verzorgt.

Naast Van der Valk is komt ook de jonge Nederlander Colin Veijer in actie. De pas 12-jarige Staphorster komt uit voor het Speedup Factory Racing Team in de Elf CIV pre-moto3 klasse.

Voor een volledig overzicht wat betreft de tv-uitzendingen verwijzen we jullie graag naar de rubriek OP TV: Racesport.nl TV-overzicht