Op de Racesport.nl redactie ontvingen we het trieste bericht dat KNMV Official Willem ten Haaf is overleden. De bij vele wegracecoureurs en fans bekende technisch official van de KNMV overleed donderdag 28 november aan de gevolgen van een slopende ziekte.

Willem ten Haaf was een motorman in hart en nieren. Voordat Ten Haaf in 2011 de functie van KNMV official techniek en milieu accepteerde was hij binnen de wegracesport o.a. actief als monteur en chauffeur bij het raceteam van Swen Ahnendorp. Daarnaast reed Ten Haaf voor diverse MotoGP- coureurs hun motorhome van en naar de circuits binnen Europa. Mocht er naast deze drukke bezigheden binnen de sport nog tijd over blijven dan stapte hij op zijn Laverda 750 SF voor een tochtje. Ten Haaf genoot van de wegracesport, zo bezocht hij met zijn vrouw Anneke maar ook met verschillende collega’s diverse buitenlandse races.

Eind 2017 kreeg Ten Haaf het vreselijke bericht dat hij ongeneselijk ziek was. Ondanks de slopende ziekte bleef Ten Haaf strijdbaar en een vechter, zo bleef hij zijn hobby als KNMV-official uitvoeren tot en met het eerder dit jaar in september verreden British Superbike evenement op het TT Circuit Assen.

De begrafenis heeft inmiddels in besloten kring plaatsgevonden, Willem ten Haaf mocht slechts 65 jaar worden.

Namens de gehele Racesport.nl redactie wensen wij Willem’s vrouw Anneke, zoon Kees, familie en verdere naasten veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App