Het Brouwers Racingteam maakt dit seizoen de overstap naar het BK Endurance, bestaande uit 6- en 8 uurs-races. Maar liefst 54 teams stonden er onlangs op de Nürburgring aan de start van deze openingsrace. Broer en zus reden een ijzersterke race en kwamen als eerste Supersport team over de streep.

Een nieuwe uitdaging voor het Nederlandse Content Junkies Joma-Brouwers Racingteam. Mike Brouwers kwam de afgelopen jaren uit in het Britse Kampioenschap (Moto3 en Moto2) en zus Kim Brouwers heeft na het ONK Supersport in 2012 een 6-tal jaren geen competitie meer gereden. Om die reden was het doel voor deze openingsrace dan ook: zo veel mogelijk lol hebben en de wedstrijd uitrijden! Dat broer en zus de winst zouden pakken had niemand verwacht.

In totaal stonden er 54 teams aan de start, verdeeld over 3 kampioenschappen. Supersport en Superbike teams, deze teams rijden met maximaal 3 coureurs + meer dan één motor. In de Trophy-klasse rijden maximaal 3 coureurs op slechts één motorfiets. Broer en zus komen beide met hun eigen Honda CBR600RR uit in de Supersport klasse.

Mike startte de wedstrijd met een Le Mans-start en reed zijn eerste stint van 40 minuten toen er een rode vlag kwam. De wedstrijd werd stilgelegd vanwege olie op de baan en er kwam een complete herstart. Het team kon na de herstart direct meedoen in de top drie van de Supersport klasse. Het team reed een nagenoeg foutloze wedstrijd en had met nog 1.30 uur op de teller de eerste plaats in handen. Het tweede Supersport team zat in dezelfde ronde en had slechts een achterstand van 30 seconden. De laatste twee stints waren dan ook zenuwslopend, maar het Brouwers Racingteam wist met 7,5 seconde voorsprong hun Honda als eerste over de streep te brengen.

Reactie van het team: “Deze overwinning had niemand zien aankomen, maar WAUW wat is dit gaaf! Moe, voldaan, dankbaar, met giga spierpijn, blaren en plakkerig van de champagne sluiten we deze eerste Endurance met een glimlach van oor tot oor af.”

Op 29 en 30 juni staat de tweede race van het kampioenschap op het programma, weer op de Nürburgring, maar dit keer: 8 uren!

Volledige uitslag: BK_Endurance19_uitslag_race1

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App