De combinatie Birchall & Birchall is dit weekend in Oschersleben winnaar geworden van beide WK zijspan wedstrijden. De Britse combinatie was zowel zaterdag in de Sprintrace als ook zondag in de Hoofdrace het snelst. Bennie Streuer scoorde met gelegenheidsbakkenist en vriendin Ilse de Haas twee keer een vierde plaats.

Tijdens de German Speedweek op het circuit van Oschersleben werd er dit weekend niet alleen de Oschersleben verreden maar stonden er ook twee races meetellend voor het Sidecar World Championship op het programma.

Dertien combinaties waren afgereisd naar het Duitse circuit waaronder het Nederlandse Team Streuer. Stuurman Bennie Streuer had voorafgaand aan het evenement nog wel een uitdaging aangezien bakkenist Kevin Rousseau met een armblessure niet in staat was om deel te nemen. De stuurman uit het Drentse Grolloo vond de oplossing echter dicht bij huis, want niemand minder dan zijn eigen vriendin Ilse de Haas was bereid om de plaats van de Fransman over te nemen.

Zoals gebruikelijk in het Sidercar World Championship wordt er op zaterdag een Sprintrace verreden, zo ook dit weekend in Oschersleben. Tijdens deze twaalf ronden tellende wedstrijd ging de zege naar de combinatie Ben en Tom Birchall. Het Yamaha LCR duo was heer en meester en wisten bijna tien seconden weg te rijden bij de Finse combinatie Pekka Paivarinta & Kirsi Kainulainen die als tweede eindigden. Op bijna veertig seconden werden John Holden & Mark Willes derde terwijl Streuer en De Haas in hun eerste gezamenlijke optreden op zesenveertig seconden van de winnaars als vierde de eindstreep passeerden.

Op zondag was de uitslag wat betreft de top vier een kopie van de een dag eerder verreden Sprinrace. De gebroeders Birchall toonden opnieuw hun dominantie door in de twintig ronden tellende hoofdrace een voorsprong te nemen van zeventwintig seconden op de nummer twee, Paivarinta & Kainulainen, bijna vijftig seconden op de nummer drie Holden &Wilkes en ruim een minuut op het Drentse duo Streuer & De Haas dat net als tijdens de eerste race opnieuw een vierde plaats wist te behalen.

Volledige uitslagen: German Speedweek Oschersleben