Hierbij een persoonlijk verslag van een van uw redacteuren die ter plaatse was en aanschouwde hoe er massaal over de hekken werd geklommen om vervolgens de baan op te lopen en Rossi te belagen.

Ik zat zelf op een van de taluds langs de veenslang vlak voor de Ruskenhoek.
Wat mij heel erg opviel was dat er veel minder interesse is voor de de 125cc en 250cc klasse aangezien iedereen netjes op het talud bleef zitten/staan. Echter toen de MotoGP race begon werd er massaal op de hekken geklommen om het beter te kunnen zien, hierbij wordt dan maar even vergeten dat anderen het daardoor weer minder goed kunnen zien. Met nog een aantal ronden te gaan zijn er al diverse mensen over de hekken geklommen en bekijken vanachter de vangrail de race. Zodra Rossi over de finishlijn komt stromen deze mensen direct de baan op, dit terwijl er nog ene Akira Ryo op een viertakt Suzuki aan zijn ronde bezig was, Ryo moest tussen de mensen door slalommen om zijn ronde af te maken. Waar bij de 125cc en 250cc nog een volledige uitloopronde wordt gereden worden de MotoGP coureurs ergens anders opgevangen, echter Rossi reed toch door (okŽ, misschien vraag je er dan wel om) en moest meerdere keren over het gras rijden om de mensen te ontwijken. Bij de Ruskenhoek sneed hij zelfs een groot gedeelte van het circuit af door over het gras naar de Ramshoek te rijden.

Wat ik hier allemaal niet van begrijp is dat die mensen het niet begrijpen dat dit allemaal in hun eigen nadeel is. Het circuit van Assen krijgt er van langs en er zullen extra maatregelen genomen moeten gaan worden om dit in de toekomst te voorkomen. Deze maatregelen kosten geld en dus zal de entreeprijs stijgen.
Zo kan de circuitdirectie besluiten om extra beveiliging in te huren of de hekken te verhogen of te voorzien van prikdraad (o.i.d.). Dit is in het nadeel van iedereen en niet alleen van diegenen die lekker asociaal over de hekken klimmen.

Conclusie: Ene Aretha Franklin heeft er een mooi liedje over wat iedereen denk ik wel kent en anders moeten ze maar eens gaan luisteren, het heet R.E.S.P.E.C.T., heb respect voor de regels die er op het circuit zijn en heb respect voor je medetoeschouwers.
Aan de andere kant moet ik toegeven dat dit waarschijnlijk ook veroorzaakt wordt door de ongrijpbaarheid van het GP gebeuren, op deze manier willen de mensen dicht bij hun favorieten proberen te komen en geef ze daarin eens ongelijk, zou dat alleen niet beter op een andere manier kunnen gebeuren?
(RvdD)