WorldSBK wild-card op Donington Park voor Peter Hickman en FHO Racing

2116
Peter Hickman - Donington Park | © FHO Racing

Het FHO Racing BMW team zal later deze maand op Donington Park debuteren in het FIM Superbike World Championship met Peter Hickman. Het team zal deel uitmaken van de WorldSBK-grid nadat het een wild-card heeft bemachtigd voor de Prosecco DOC UK Round in het weekend van 15 t/m 17 juli.

Het is de eerste keer dat het team van Faye Ho deelneemt aan een WK-race, maar voor Peter Hickman is het de derde keer dat hij als wildcard meedoet. De meervoudige Isle of Man TT, North West 200, Ulster Grand Prix, Macau Grand Prix- en British Superbike winnaar nam deel aan de World Superbike raceweekenden op Donington Park in 2012 en 2019, echter beide keren op machines waarmee hij niet bekend was nadat hij de uitnodiging pas laat ontving.

Dit jaar zal hij echter de baan op gaan met de FHO Racing BMW M 1000 RR waarmee hij het hele seizoen al heeft gereden in het Bennetts British Superbike Championship en tijdens de North West 200 en Isle of Man TT, alhoewel er een ander WSBK-spec elektronicapakket op zal zitten.

Peter Hickman: “Ik ben erg blij dat ik de kans krijg om weer deel te nemen aan een World Superbike raceweekend. Ik heb het twee keer eerder gedaan – een keer in 2012 met Worx Suzuki en nog een keer in 2019 met het BMW Motorrad World Superbike team, maar beide keren waren last-minute afspraken, waarbij ik op motoren sprong die ik nog nooit had gezien.

Deze keer rijd ik op mijn FHO Racing BMW waarmee ik race in het Britse Superbike-kampioenschap, dus dat zal goed zijn. We moeten het elektronicapakket aanpassen aan de World Superbike-specificatie waardoor er heel wat zal veranderen, maar het zal interessant zijn.

Ik vind het fantastisch dat we de kans krijgen om dit als team te doen en dat is allemaal te danken aan Faye. Ze is nu anderhalf jaar eigenaar van het team en we hebben al het British Superbike kampioenschap, de North West 200 en de Isle of Man TT gedaan en nu krijgen we een wildcard voor een World Superbike wedstrijd, wat erg gaaf is. Het zal voor iedereen in het team goed zijn om samen een World Superbike weekend te rijden. We hebben allemaal wat dingen gedaan in deze paddock maar niet als team, dus ik denk dat het voor ons allemaal geweldig zal zijn.”

Faye Ho – FHO Racing Team Principal: “Ik ben ontzettend blij dat ik de deelname van FHO Racing aan de Prosecco DOC UK Round van het FIM Superbike World Championship kan aankondigen. We hebben al een heel druk 2022 achter de rug maar deze kans diende zich aan en als team gaan we er vol voor. Het team heeft al laten zien dat het sterk is in het British Superbike kampioenschap en op de juiste weg is, maar we zijn er altijd op gebrand om onszelf te pushen en waar mogelijk uit te breiden naar nieuwe gebieden, dus deelname aan de World Superbike ronde op Donington Park was de volgende stap.

Peter heeft al wat ervaring met twee eerdere deelnames, en veel van de crewleden hebben al eerder in dit kampioenschap gewerkt, dus we komen aan met wat kennis en we kijken ernaar uit om gaandeweg meer te leren. We doen dit evenement vooral voor de ervaring, maar we staan te popelen om te leren en als team te blijven groeien en ik denk dat dit het hele team ten goede zal komen.”

Peter Hickman is niet de enige British Superbike coureur die met een wild-card aan de start verschijnt op Donington Park, ook regerend kampioen Tarran Mackenzie zal deelnemen met zijn McAMS Yamaha Team.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter