Jules Cluzel heeft vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de WorldSSP klasse op Portimão de snelste rondetijd gereden en is daarmee de snelste coureur van de dag voor landgenoot Lucas Mahias en Sandro Cortese. Wayne Tessels noteerde de 17e rondetijd, Rob Hartog de 19e en Jaimie van Sikkelerus de 22e. 

Vrijdagmiddag om 15:00 uur lokale tijd ging de tweede vrije training voor de World Supersport klasse op het Autódromo Internacional do Algarve Portimão van start. Onder zonnige en warme omstandigheden kregen de coureurs wederom vijftig minuten de tijd, echter was de asfalttemperatuur flink opgelopen vergeleken met de eerste vrije training in de ochtend.

Anthony West is er dit weekend niet bij als gevolg van een schorsing van de FIM doordat hij FIM Anti-doping Code heeft overtreden en hij positief getest is op verboden middelen.

Voor de Loris Cresson en Jaimie van Sikkelerus begon de sessie niet op de manier waar zij zelf op gehoopt hadden. Bij het ingaan van bocht 7 ging de Belg de fout in en kwam daardoor in contact met het achterwiel van de Nederlander. Cresson kwam hard ten val en had als gevolg veel last van zijn schouder. Van Sikkelerus werd naar de grindbak gedwongen maar kon later zijn weg wel vervolgen.

Na een bezoek aan het medical centre bleek later dat Cresson zijn sleutelbeen gebroken heeft en uitgeschakeld is voor de rest van het weekend.

In de slotfase was er ook een hevige crash voor Raffaele de Rosa. De MV Agusta coureur was bezig met een snelle ronde maar maakte een fout bij het ingaan van bocht 14, Sagres, en kwam hard ten val. Zijn machine kreeg het zwaar te verduren en tolde hard de grindbak in, de Italiaan zelf bleef relatief ongedeerd.

De rondetijden werden gedurende de sessie, ondanks de hogere temperaturen, langzaam maar zeker aangescherpt waarbij Jules Cluzel met een 1’45.054 de snelste rondetijd van de dag noteerde voor landgenoot Lucas Mahias en Sandro Cortese. De vierde tijd was in handen van Caricasulo met daarachter de Britten Stapleford en Smith. Verder waren het Soomer, Badovini, Krummenacher en Perolari in de top tien. Wayne Tessels noteerde de zeventiende rondetijd, Rob Hartog de negentiende en Jaimie van Sikkelerus de 22e.

In de gecombineerde tijdlijsten, gezien over de twee verreden vrije trainingen is de top tien als volgt: Cluzel, Mahias, Cortese, Caricasulo, Krummenacher, Stapleford, Smith, Soomer, Badovini en Perolari.

 

Handige links Nolan Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App