WSBK: West geeft Yamaha eerste Supersport overwinning van het seizoen

105

Het Yamaha World Supersport team zit dit seizoen in de hoek waar de klappen vallen maar in Silverstone was er eindelijk reden tot vreugde nadat invaller Anthony West het team hun eerste zege van 2007 bezorgde.

Vaste rijders Kevin Curtain en Broc Parkes zijn dit seizoen van de zeven races nog maar twee keer aan de finish gekomen waarbij Curtain nu al meerder races uitgeschakeld is door valpartijen in Donington en Valencia. Teamgenoot Broc Parkes kreeg te maken met pech in Qatar en ging in de andere races, op Phillip Island – waar hij derde werd – en Valencia na onderuit. Curtain is inmiddels door Steve Martin vervangen in Assen en werd de afgelopen twee races vervangen door Anthony West en juist die laatste zorgt nu voor de successen van het Yamaha Supersport team.

In Monza zorgde West voor het tweede podium van dit seizoen en afgelopen weekend wist de Australiër op het koude en zeer natte circuit zelfs de race met overmacht te winnen. ‘Westy’ klom met deze twee goede resultaten naar de zevende plaats in het klassement terwijl we Parkes en Curtain pas op plaats 13 en 14 vinden.

West, die ook nog voor Team Sicilica uitkomt in de 250cc klasse, was natuurlijk zeer blij met dit resultaat in Silverstone. West had voor de gelegenheid zijn Dukes of Hazzard achtige helm voorzien van het TT Isle of Man logo in de plaats van de sterren aangezien de TT op het Isle of Man de komende twee weken voor de 100e keer zal plaatsvinden.

“Dit is een geweldig resultaat, zeker als je kijkt naar mijn kwalificatiepositie,” vertelde West. “De regen hielp op een bepaalde manier want ik vond het erg moeilijk om op een droge baan een goede afstelling te vinden. Ik heb gewoon wat meer tijd nodig op circuits die ik nog niet ken maar de regen streek de onderlinge verhoudingen glad. Ik had niet echt veel vertrouwen in mijn regenafstelling omdat de sessie onderbroken werd en we daar tijd mee verloren.”

“Ik ging er de eerste paar ronden goed voor zitten en had toen enkele momentjes die best beangstigend waren,” vervolgde West. “Ook in de rest van de race had ik een paar angstige momenten dus ik ben best blij dat de race afgevlagd werd – het was gewoon te koud om door te gaan. Ik was al lang genoeg op de baan.”