Xavier Siméon maakt per direct de overstap naar het naar het Suzuki Endurance Racing Team (SERT). De Belg wordt binnen het prestigieuze Endurance World Championship team de opvolger van Vincent Philippe.

Xavier Simeon, voormalig Superstock, Moto2 en de MotoGP coureur, debuteerde het afgelopen seizoen als coureur in het FIM Endurance World Championship. Na de smaak van het lange afstand racen te pakken gekregen te hebben bij het Yamaha Viltais Team maakt de Belg nu al de volgende stap.

Damien Saulnier, SERT-teammanager, heeft Siméon namelijk aangetrokken als vervanger van de Fransman Vincent Philippe. Siméon zal per direct de overstap maken naar het Suzuki team en de resterende wedstrijden van het seizoen 2019-2020 samen met Gregg Black en Etienne Masson in de kleuren van SERT op jacht gaan naar succes.

Xavier Siméon: “Voor mij is dit een onwaarschijnlijke kans, de overstap naar het SERT team. Het is jaren het beste Endurance team en het is vooral een gevoel van thuiskomen bij het merk Suzuki, het merk dat mij in het verleden naar het hoogste niveau heeft gebracht. Ik ga mijn best doen om samen met de andere jongens het gezamenlijke doel van het team te bereiken, en dat is uiteraard wereldkampioen worden. Ik wil Damien Saulnier en Suzuki bedanken voor hun vertrouwen in mij en ik kan niet wachten om samen met het team en mijn nieuwe teamgenoten Gregg Black en Etienne Masson naar het circuit af te reizen.”

Naast zijn deelname aan het FIM Endurance World Championship zal Simeon in 2020 ook actief zijn in de FIM MotoE World Cup. Simeon vormt in dit kampioenschap samen met de Italiaan Niccolò Canepa het LCR E-Team.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App