Yamaha presenteert 2023 MotoGP plannen in Indonesië: “We moeten vanaf het begin gefocust zijn”

3611
Fabio Quartararó en Franco Morbidelli met het management van Yamaha Motor (Racing) | © Monster Energy Yamaha MotoGP

Het Monster Energy Yamaha MotoGP team heeft de nieuwe kleurstelling voor het 2023 MotoGP seizoen onthuld in Indonesië. Tijdens de grootste dealerbijeenkomst van Yamaha’s netwerk ter wereld op het hoofdkwartier van Yamaha Indonesia Motor Manufacturing werden de MotoGP plannen van 2023 gepresenteerd. 

Alle grote namen binnen Yamaha Motor waren op dinsdag 17 januari aanwezig in Indonesië. Yoshihiro Hidaka (President Yamaha Motor Co.) Takahiro Sumi (General Manager Motorsports Development Division of Yamaha Motor Co., Ltd. en President of Yamaha Motor Racing), Lin Jarvis (Yamaha Motor Racing Managing Director en Monster Energy Yamaha MotoGP Team Principal), Dyonisius Beti (Yamaha Indonesia Motor Manufacturing President ), Massimo Meregalli (Monster Energy Yamaha MotoGP Team Director ) en coureurs Fabio Quartararo en Franco Morbidelli betraden het podium om hun visie te delen in de aanloop naar de start van het 2023 MotoGP wereldkampioenschap in Portugal in maart.Alle ogen waren vandaag gericht op het Monster Energy Yamaha MotoGP-team toen zij hun nieuwe 2023-kleuren voor het eerst toonden in Jakarta, Indonesië, tijdens de 2023 ‘3S Dealer Meeting’ van Yamaha Indonesia Motor Manufacturing. Aangezien dit de grootste dealerbijeenkomst ter wereld is binnen het netwerk van Yamaha, was dit de perfecte gelegenheid voor de première van het gloednieuwe 2023 Factory Yamaha-kleurenschema – een evenement waar motorsportfans met spanning naar hadden uitgekeken.

Yamaha heeft een langdurige wereldwijde alliantie met de titelsponsor van het team, Monster Energy Company, gebaseerd op hun wederzijdse passie voor racen. Een eerste meerjarige titelsponsorovereenkomst met het Yamaha Factory Racing MotoGP-team werd ondertekend in de zomer van 2018 en kwam als vanzelf, aangezien Monster Energy Company meerdere Yamaha-teams (waaronder het Yamaha Factory Racing MotoGP-team sinds 2013) en rijders (waaronder Quartararo en Morbidelli) in verschillende raceklassen sponsort. De meerjarige sponsorovereenkomst met het Monster Energy Yamaha MotoGP-team werd vorig jaar tijdens de GP van Catalonië verlengd en passend gevierd toen Fabio Quartararo datzelfde weekend de race won.

Met het kleurenschema van de Monster Energy Yamaha MotoGP YZR-M1 bijgewerkt voor 2023, konden de pitbox, de overalls en de teamkleding niet achterblijven. De nieuwe camouflage look mengt Yamaha’s kleuren (met een nieuwe toevoeging van grijs) met het avontuurlijke lifestyle kleurenschema van Monster Energy. Hun iconische Monster claw branding blijft direct herkenbaar op de motoren, in het Monster Energy Yamaha MotoGP teamlogo en op de teamuniformen.

Daarnaast heeft het Monster Energy Yamaha MotoGP team hun relatie met tal van officiële sponsors en officiële partners voortgezet, waaronder de nieuwe prominente plaatsing van Beta Tools, aangezien zij hun langdurige betrokkenheid bij het MotoGP team hebben uitgebreid.

Lin Jarvis – Managing Director Yamaha Motor Racing: “Vorig jaar behaalde ons team talrijke successen terwijl het geconfronteerd werd met concurrentie en uitdagingen op hoog niveau. Een van de hoogtepunten was echter de verlenging van onze samenwerking met Monster Energy Company tijdens de GP van Catalonië, die Fabio won. Op dat moment waren we niet alleen verheugd om onze dank uit te spreken voor Monster Energy’s voortdurende steun en hun vertrouwen in ons team, maar we voelden ons ook opgewonden om naar een toekomst te kijken waarin we nieuwe mogelijkheden verkennen om de band tussen Yamaha en Monster Energy nog sterker te maken.

Dit jaar gaan we ons elfde jaar in met Monster Energy als sponsor en ons vijfde seizoen met hen als titelsponsor. Deze gelegenheid verdiende een nieuwe livery en een frisse start die past bij onze militaire focus terwijl we strijden voor de MotoGP-titel van 2023. Als onderdeel van de sterke wereldwijde alliantie tussen Yamaha en Monster Energy, zal de nieuwe look-and-feel ook worden overgenomen door Yamaha’s fabrieksteams in MX en Supercross, waarmee we onze eenheid tonen.

We zijn ook dankbaar voor onze officiële teamsponsors, partners en leveranciers, met wie we vaak al lange tijd samenwerken. Deelnemen aan de top van de motorracerij is nog nooit zo uitdagend geweest als het komende jaar, en dankzij de inzet en het enthousiasme van onze sponsors kunnen we ons concentreren op het opnieuw thuisbrengen van de trofee. Een volle racekalender en extra sprintraces betekenen dat we vanaf het begin van de MotoGP-tests in 2023 gefocust, flexibel en efficiënt moeten zijn.”

Takuhiro Sumi – General Manager Motorsports Development Division van Yamaha Motor Co., Ltd. en President vanYamaha Motor Racing: “Sinds de test in Valencia heeft YMC’s Motorsports Development Division onvermoeibaar doorgewerkt om verdere stappen te zetten. Met behulp van de feedback van rijders en het team hebben we verbeteringen aangebracht met als doel om dit jaar weer mee te dingen naar de MotoGP-wereldtitel. We danken onze trouwe supporters, alsook alle Yamaha medewerkers voor hun Kando* spirit. We beginnen dit seizoen met een schone lei en een positieve instelling. We weten dat het niveau van de MotoGP hoger is dan ooit, en met 42 races bereiken de eisen aan de rijders en de motoren een nieuw niveau, maar we zijn klaar voor de uitdaging. Fabio Quartararo, Franco Morbidelli en hun fabrieksteam zijn volledig gemotiveerd dus we verwachten veel spannende races, die de MotoGP fans over de hele wereld zullen plezieren.”

*Kando: Een Japans woord voor de gelijktijdige gevoelens van diepe voldoening en intense opwinding, die we ervaren, wanneer we iets van uitzonderlijke waarde tegenkomen.

Bekijk hieronder de officiële studiofoto’s van de nieuwe kleurstelling van het Monster Energy Yamaha MotoGP team en de foto’s van de presentatie in Indonesië.