Zesde plaatsen voor Colin Velthuizen in Assen

196
colin-velthuizen
Colin Velthuizen - Assen | foto© Damon Teerink

Colin Velthuizen is in beide IDM Supersport 300 wedstrijden op het TT Circuit Assen als zesde over de finish gekomen. De 15-jarige coureur uit Heerjansdam maakte in de beide spannende races deel uit van de grote kopgroep.

Colin Velthuizen begon als de nummer drie in het IDM Supersport 300 kampioenschap aan het raceweekend op het TT Circuit Assen. Het was erg spannend voorafgaand aan de races in Assen met nog vier wedstrijden te gaan in het seizoen 2019. Velthuizen stond er tijdens de trainingen telkens goed bij. De eerste kwalificatie liep het alleen niet helemaal naar wens. Het was een hectische sessie, waarbij de 15-jarige coureur ook nog even binnen moest komen en hij als zevende eindigde. Vooral over de achterstand naar de snelste tijd was Velthuizen verre van tevreden. In de tweede kwalificatie wist de Nutec-RT Motorsports by SKM-Kawsaki rijder dan ook negen tienden van zijn tijd af te halen, waardoor hij zich als vijfde plaatste voor de wedstrijd.

De beide races werden zondagmiddag in Assen verreden. Zoals we eigenlijk altijd zien in deze klasse bleef er een grote kopgroep bij elkaar en waren er ontzettend veel positiewisselingen te zien. In beide races maakte Velthuizen deel uit van de voorste groep. Velthuizen finishte als zesde in de eerste race en scoorde punten voor een vijfde plaats, omdat er een gastrijder voor hem was geëindigd. In de tweede race was Velthuizen ook regelmatig vooraan in de kopgroep te zien. Later in de race werd de jonge coureur in alle hectiek even buiten de baan gedrukt, waardoor hij veel plaatsen. Uiteindelijk finishte Velthuizen ook als zesde in de tweede race.

Colin Velthuizen #64: ‘Na een moeizame start van het weekend hebben we ons goed herpakt in de tweed races op zondag. We hadden meer verdiend dan de twee zesde plaatsen en ik had het team graag beloond met een podium na hun harde werk. Ook wil ik Jos Koelewijn bedanken voor zijn hulp dit weekend. We gaan er alles aan doen om het seizoen mooi af te sluiten in Hockenheim!’

Velthuizen staat nu op een vierde plaats in de titelstrijd. Het gaat er spannend worden in het weekend van 27 t/m 29 september, wanneer de laatste ronde van het IDM Supersport 300 kampioenschap wordt verreden.