DSB: Van Ginhoven leidt BMW 1-2 in Assen

Er is geen IDM wedstrijd te verrijden dus rijdt Ghisbert van Ginhoven dit weekend mee met het ONK Dutch Superbike. Op zijn BMW S 1000 RR van het RAC Racing Team zette hij een 1.39.0 op de klokken in de eerste Dutch Superbike kwalificatie en daarmee hield hij Arie Vos achter zich. Raymond Schouten legde beslag op plaats drie.

Van Ginhoven passeert Kerkhoven (foto: Tiny Kolsters)

Het gebeurt zo af en toe dat de dominantie van Vos verstoord wordt en in Assen zorgt Ghisbert van Ginhoven daarvoor. Hoewel de twee mannen aan elkaar gewaagd lijken had Van Ginhoven in de eerste kwalificatie voor de Dutch Superbike met een kleine marge de overhand. De inmiddels al tot 2011 Dutch Superbike kampioen gekroonde Vos volgde met een achterstand van slechts 0.123 seconden nadat hij in de sessie lange tijd vooraan had gestaan. Van Ginhoven reed echter nog niet de perfecte ronde en verwacht dat het in de tweede kwalificatiesessie nog wel een tikje harder zou kunnen gaan.

De twee BMW coureurs gaven de concurrentie weinig kans door constant in de voorste gelederen te blijven rouleren. Toch was het gat op de nummers drie tot en met vijf betrekkelijk klein. Raymond Schouten, die in Spa zijn eerste officiële overwinning pakte in de Dutch Superbike bleef goed in het spoor van zijn grote concurrent Vos. Het verschil was slechts twee tiende van een seconde, en dat is een grote stap vooruit als je terugkijkt naar de tijden van de Gamma Racing Day. 

De vierde tijd was een prooi voor Joan Veijer die in zijn laatste jaar nog steeds weet te vlammen. Hij bleef uiteindelijk steken op acht tiende van een seconde achterstand op Van Ginhoven, en hoewel zijn tijd niet zo snel was als drie weken geleden, draait de Staphorster opnieuw goed mee. Hij hield zijn Honda CBR 1000 RR voor die van de uittredend kampioen Danny de Boer die als laatste rijder binnen de seconde achterstand van de leider wist te blijven. 

Na De Boer valt er een  groot gat van bijna een seconde op BMW rijder Rob Hakvoort die in de afgelopen twee wedstrijden veel pech kende, maar telkens weer bewijst dat ook zijn BMW snelheid heeft. Hij bleef KTM rijder Nelson Rolfes en zijn teamgenoot Lennart van Houwelingen voor. 

Voor Chris Burns liep de sessie op niets uit nadat zijn Honda te maken kreeg met een elektronisch mankement. Hij reed slechts een paar ronden om toch een tijd te zetten om er zeker van te zijn dat hij de race mag starten. De motor viel tijdens het rijden telkens uit, om daarna gelijk weer aan te schieten. Het team is inmiddels hard aan het werk om het mankement te verhelpen. 

Reacties

Door: erwinzx10
op: zaterdag 27 augustus 2011 15:22:10

wauw mooie foto!


Racesport.nl partner