Alfonso Coppola het snelst, 8e tijd voor Robert Schotman op vrijdag in Misano

88
coppola
Alfonso Coppola (15) en Manuel Bastianelli | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Alfonso Coppola heeft ook vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training van de Pirelli Riviera Di Rimini Round de snelste rondetijd op de klok gezet. Robert Schotman noteerde de 8e rondetijd, Scott Deroue de 13e terwijl Ruben Doorakkers de dag afsloot met de 34e tijd achter zijn naam.

In tegenstelling tot de World Superbike en de World Supersport klasse wisten nagenoeg alle coureurs uit de WorldSSP 300 klasse vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training hun snelste tijd op de klok te zetten.

Net als tijdens de eerste vrije training was het opnieuw Alfonso Coppola die het snelst was. De Italiaan was met een rondetijd van 1’53.775 het rapst voor de Spanjaarden Mika Perez en Marc Garcia, Giuseppe de Gruttola en Borja Sanchez.

De dit weekend in zijn achtertuin acterende Luca Bernardi noteerde de zesde rondetijd gevolgd door Dorren Loureiro, de opnieuw sterk acterende Robert Schotman, Armando Pontone en Daniel Valle.

Bovengenoemd tiental wist zich tevens rechtstreeks te plaatsen voor de zaterdag te verrijden Superpole 2 kwalificatie.

Met een dertiende rondetijd greep Scott Deroue er naast, de Nederlander krijgt zaterdag tijdens de Superpole 1 kwalificatie alsnog een kans om zich te plaatsen bij de snelste twaalf coureurs die later gaan strijden voor de twaalf beste startposities voor de race van zondag.

Na zijn tegenslag in de eerste vrije training, een val in de allereerste ronde en daardoor geen tijd op de klok te kunnen zetten, wist Ruben Doorakkers vrijdagmiddag de 34e tijd te laten noteren.

Handige links Pirelli Riviera Di Rimini Round Misano:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video’s